Magija

Ahat / Kristal praštanja-poboljšava stanje krvi i limfni sustav!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ahat, kao kristal koji liječi sve, dovodi do ravnoteže tijela, uma i duha. Dobar je za kožu, trbuh, debelo crijevo, jetru, slezenu i bubrege. Štiti tijelo od nepovoljnih utjecaja x – zraka i radijacije. Povoljno utječe na biljni svijet. Ahat poboljšava pamćenje i koncentraciju, pojačava životnu snagu i ohrabruje iskrenost. Ovo je kamen financijskog uspjeha. Ahat umiruje malu djecu i životinje. Nosite ahat radi psihičke zaštite i zaštite od upijanja negativne energije drugih ljudi.
Ahat je kristal koji pripada elementu Zemlje. Simbol je zdravlja, blagostanja i dugovječnosti. Postoji više od 150 vrsta ahata. Ovaj kamen je nazvan po rijeci Ahates. Ahat je korišten u talismanima i amajlijama, kao moćna zaštita od “zlih očiju” i vračanja. Astrolozi smatraju ahat kamenom Merkura, Venere, Mjeseca i Saturna.

Ahat u talismanima i amuletima Kao amajlija, ahat se koristi za pojačanje hrabrosti i samopouzdanja, također, on potiče dugovječnost. Kao amajlija, služi za zaštitu od vračanja, daje zaštitu od bolesti ovisnosti, jača pamćenje, odgoni negativne misli i štiti od noćnih mora. Ukoliko se stavi ispod jastuka na kome se spava, on će dati mirne snove. Vjeruje se da je crni ahat najbolji kao talisman. Prsten sa crnim ahatom daće neodoljivost muškim osobama i povećat seksualnu energiju. Svijetli ahat se od davnina smatra zaštitnikom trudnica.

Ljekovita svojstva ahata U srednjem vijeku iscjelitelji su preporučivali nošenje perli od ahata svim osobama koje boluju od kroničnog kašlja, bolesti grla i zuba. Ahat jača vid, poboljšava probavu, štiti od bolesti bubrega, poboljšava sluh i stražari protiv dehidracije i kožnih oboljenja. Crni ahat ima pozitivan utjecaj na crijeva, posebno na debelo crijevo. On također poboljšava stanje krvi i limfni sustav.

Magična svojstva ahata Drevni Grci su vjerovali da amulet ahata daje svom nositelju razboritost i da ga čuva od mračnih misli i neuzvraćene ljubavi. U starom Rimu ahat je bio posvećen božici plodnosti i smatrao se kamenom vrtlara. Vjerovalo se da ahat pomaže sportašima kod pobjede, jer im daje im vedrinu, hrabrost i snagu, a također smanjuje pretjeranu ljutnju. Također se vjerovalo da ahat ima sposobnost da onome tko ga nosi da elokventnost, rječitost, privlačnost, uvjerljivost i samopouzdanje. Crni ahat štiti od opasnosti, daje moć nad silama mraka i donosi ravnotežu u emocijama.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK