Astrologija i medicina, u sklopu tumačenja natalne karte

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Astrologija i medicina, astrologija je oduvijek bila u službi čovjeka i njegovog zdravlja. Karta neba koju dijelimo na 12 dijelova tumačimo kao kuće ili polja koja se odnose na područja života. Najvažnija oblast našeg života jesmo mi, naše fizičko zdravlje, tijelo koje je prikazano prvom kućom a koja se astrološki zove Ascedent ili podznak. Ova kuća će nam pokazati koliko smo fizički zdravi, kakva je naša konstitucija, koliko svjetlosti i života ima u nama samima, snage, volje i životne vitalnosti. Sama definicija zdravlja svjetske zdravstvene organizacije kaže da se pojam zdravlja ne može odnositi samo na naše fizičko tijelo nego i psihičko i emocionalno. Ako čovjek sretan u odnosima, ima posao kojim je zadovoljan a uz to nema teških bolesti na fizičkoj razini – može se reći da je zdrav. Pojam zdravlja moramo proširimo, dakle, ne samo na fizičko tijelo, nego i na naše emocije, psihu ali i socijalni status. Često kažemo da nas srce boli ili teško dišemo kad smo nesretni, tužni, a isto tako imamo glavobolju ili pritisak u glavi zbog nezadovoljstva, bijesa ili kad smo opterećeni, naročito u emocionalnim vezama ali i opterećeni brigama oko posla ili financija. Psihosomatske bolesti su odraz konstantnog unutarnjeg nezadovoljstva, te uvjetovane su psihičkim i emocionalnim poteškoćama.

Astrologija i medicina, u sklopu tumačenja natalne karte astrolog ne može samo osloniti na tumačenje postavke prve kuće ukoliko želi dublju sliku o samom klijentu, nego i kuće koja se odnosi na emocije i ljubav ali i na klijentovu kuću posla. Interesantno je da je kuća službe, posla i uopće svrhe koju osoba osjeća prema drugima, predstavlja i opisuje klijentove bolesti. Mogućnost da se čovjek razboli je povezana s osjećajem svrhe i službe za druge u društvu. Astrologija ovakvim tumačenjem potvrđuje staru izreku – ili si doktor ili si pacijent. Šesta natalna kuća će dakle opisati naše predispozicije da se predamo u službu i od njene postavke ovisi koliko možemo biti u svrsi drugima, koliko volimo svoj posao i kako ga obavljamo a samim tim koliko smo vrednovani u društvu. Ovo je kuća kojim vlada znak Djevice, pa će ova kuća da nam otkrije i način prehrane koji je povoljan za klijenta, kakvim je bolestima sklon, pa odnos između planeta prve i šeste kuće može ukazati na povezanost klijenta s određenim bolestima. Pored ovih kuća, astrolog pri razmatranju kompletnog zdravlja osobe i čemu je on najskloniji ili najugroženiji, mora uzeti u obzir i polje psihe i odnos ove kuće s prvom kućom. Psihičko stanje osobe vrlo bitno tjedna života, a opet u natalnoj karti ova oblast je predstavljena posljednjom kućom te je interesantno da nam je prikazana kao kuća iz koje slijedi naša konstitucija ili naša vitalnost. I to je velika istina. Kako mi gledamo na život, naši pozitivni ili negativni stavovi, naš optimizam i primarna želja za životom, kako biramo i da li mi biramo naš život i ljude koji će nas okruživati ​​ovisi od našeg psihičkog stanja, a od našeg psihičkog stanja umnogome ovisi i fizičko stanje. Ukoliko je ova kuća opterećena lošim planetima ili aspektima to je znak da je osoba sklonija strahovima, nesigurna i nestabilna uzeti svoj život u svoje ruke. Iako je nekad kuća koja opisuje fizičko tijelo dobro postavljena i ukazuje da osoba može iskoristiti potencijal koji joj je dat u vidu fizičke snage, ali ako njezina kuća psihe nije dobro povezana s ovom kućom, može doći do raznih životnih poteškoća. Može se reći da osoba nije povezana sa svojim unutarnjim, podsvjesnim dijelom, te da intuiciju, unutarnju sigurnost i vjeru u sebe ne koristi na pravi način, pa donosi loše odluke, ne iskorištava povoljne životne prilike zbog nesigurnosti i straha tj. slabijeg psihičkog stanja. Ova posljednja kuća se odnosi i na bolnice i sve institucije za liječenje tijela i duše, pa će astrolog lako uvidi probleme iz natalnih predispozicija ovih kuća.

Da li osoba može biti potpuno zdrava, pitanje je koje može sad da se postavi. Ili može se postaviti pitanje da li osoba ikad može naći određeni balans u ovim područjima života – da može reći da je zdrava – tj. da može dati maksimum od sebe društvu i zajednici, da bude sretna u emocionalnom odnosu i da je fizički zdrava? Najvažnije razmatranje u koje astrolog ulazi po ovom pitanju jeste da li osoba ima snage i volje, kao i mogućnosti koje je dobila rođenjem da osvijesti, otkrije i iskoristi, te da svoje maksimalne potencijale preda kroz iskustvo i rad za širu zajednicu. Za ovo je potrebna dobra postavka kuće doma ili obitelji, tj. četvrte natalne kuće klijenta iz koje se vidi osnova ili baza koju dobiva kao dijete – je li osoba podržana od svojih roditelja, genetike, onoga što nam je najbilskije – majke. Četvrta kuća u natalnoj karti će uvijek pokazati naše korijene i koliko snage smo dobili od svojih predaka ali prvenstveno ljubavi od naših roditelja – da li smo bili voljeni, koliki je naš kapacitet ljubavi koji smo dobili a koji možemo prenijeti drugima. Četvrta kuća će opisati dubinu našeg odnosa sa samim sobom, koji smo dobili kroz osjećaj sigurnosti tijekom prve četiri godine našeg života. Balans koji održava životnu vitalnost zajedno s pozitivnim stavom koji se prepoznaje kroz psihičko stanje, ali i da naš kapacitet ljudskosti da pomažemo drugima bude ispoljen sukladno našim mogućnostima i zahtjevima okoline – ovisi o ljubavi prema nama samima. Ukoliko su planete koje opisuju osjećaj bliskosti prema sebi, a koje su zapravo vladari četvrte kuće u dobrim odnosima s drugim planetima – a prije svega s planetom koja opisuje nas (vladar prve kuće), mi možemo izbalansirati naše želje, potrebe i zahtjeve okoline s našim kapacitetima. Jedino kada volimo sebe, a to znači imamo podršku generacija iza nas koje su nam dali ljubav, možemo biti drugima na pomoći i možemo davati ljubav drugima.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Skidanje crne magije

Uklanjanje crne magije vrši se na daljinu, uz profesionalni tretman, pri čemu osoba kojoj se pomaže surađuje s bijelim magom i zajedno izvode ritual, svaki svoj dio.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Astrologija i numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €