Magija

Džoker – astrološka analiza

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Mnogi Džokera klasificiraju kao psihopatu, ali on ipak ima neke emocije, intenzivan bijes i mržnju, pa i simpatije prema djevojci, Harley Quinn, tako da se ne može poistovjećivati ​​s psihopatom.

Joker je prilagodljiv, voli oružje, novac i moć uopste, samouvjeren je i bahat.

Imajmo u vidu i to da Džokera ne vide svi na isti način. On je vremenom evoluirao kao i pojavni oblici njegove zlobe, iako se cilj sam po sebi nije promijenio.

Što se vanjskog izgleda tiče, njegovo lice je čisto bijelo, s razmazanom crnom bojom na očima i crvenom bojom na ustima. Dominantne su ljubičasta i zelena boja. Često mu je kosa prikazivana ili kao zelena ili kao ljubičasta, dok je odijelo mahom ljubičasto s brošem na desnoj strani odijela. Broš je u obliku cvijeta, zelene boje. Prepoznatljiv je po svom osmijehu i sarkastičnim izjavama.

Prije nego je postao Džoker kakvim ga znamo, radio je kao asistent u laboratoriju, a nakon toga kao stand-up komičar. Žena mu je bila trudna, ali je doživjela nesreću u kojoj su poginuli i ona i dijete. Teška životna situacija i nezadovoljstvo poslom su ga usmjerili na mafijaše kojima je pomagao u pljačkanju; tada prvi put sreće Batmana; bježeći pred njim upada u otrovnu tvar zbog koje mu se mijenja fizički izgled i stanje uma. Postaje agresivan, kako neki smatraju nihilista koji glorificira svoje mane, smatrajući da bilo kakav vid suzdržavanja od istih je neprirodan i smiješan.

Tri principa na kojima je sazdano Džokerovo ponašanje su:
Sve je smiješno.
Ništa nema smisla.
Svatko ima loš dan i svatko može postati Džoker.

Suština Džokerovog ponašanja i njegove mentalne bolesti kako god je nazvali je neravnoteža akcija i ideje ili vezivanje za ideju u toj mjeri da je svaki postupak nemjerljiv s njezinom veličinom.

Astrološka analiza

Prije početka analize treba imati u vidu da ono što planet primorava da reagira nije znak u kome se nalazi, već aspekt. A opće je poznato da izazovni aspekti, dakle, opozicije, kvadrati i konjunkcije malefika prave gorivo za akciju. Kakvog će tipa biti sama akcija, ovisi od dostojanstva planeta, odnosno znakova u kojima su položene.

Vanjski izgled, isrctano lice i dominantna zelena i ljubičasta boja trebalo bi biti pokazatelji naglašene prve kuće ili planete u prvoj kući. Velika crvena usta ukazuju na dominaciju Ovna ili Bika (Ovan upravlja gornjom vilicom, Bik donjom vilicom i vratom) ili loš aspekt Marsa; također Džokerov pad u otrovnu tvar ima veze sa Neptunom i 12 kućom.

Nije prikriveno već otvoreno agresivan, pa će onda Mars biti na uglu iu lošem dostojanstvu, jer takav Mars nije samo agresivan, već koristi sredstva putem kojih pokazuje agresiju, dakle, oružje, otrovi i sl. Pošto je oružje u pitanju, može se govoriti o konjunkciji Urana sa Marsom koji dodatno potiče Marsa koristiti oružje u svojoj borbi. Otrovi mogu se prikazati kroz znak Riba, 12 kuću, Neptuna, a mogu i kroz loše dostojanstvo Mjeseca.

Gubitak žene i djeteta svakako može ukazivati ​​na loše dostojanstvo i Venere i Mjeseca ili težak aspekt sa Saturnom. Harley Quinn, džokera djevojka je prikazana kao tvrdoglava, svojeglava i malo muškobanjasta djevojka, pa sam joj zato dodijelila znak Ovna. Venera u Ovnu je u znaku svog pada i ne osjeća se baš najbolje. Zbog teških položaja obje džokera žene, uz Veneru bih stavila Saturna, koji je također u padu iu konjunkciji s Venerom.

Datum pojavljivanja Jokera kao znakova je 25 travnja 1940. godine, prema efemeridama za taj period, Uran je bio u znaku Bika. Kako sam Marsu htjela dodelim uglovnom položaj zbog istaknute agresije, konjunkciju Urana i Marsa sam pretpostavila u prvoj kući. Pošto koristim sustav cijelih znakova, prema gore navedenom, moj Joker je podznak Bik. DC Comics je prvi put objavio strip, a kako je sjedište te tvrtke Burbank, Kalifornija, mjesto sam uzela za mjesto Džokerovog rođenja.

S obzirom na stalnu potrebu za kontrolom, uništenjem i donekle, samouništenjem, ai nerođeno dijete i tragedija u obitelji govore u prilog tome da njegov Mjesec mora biti u lošem dostojanstvu, pa sam mu dodijelila Škorpiona. Kako je Džoker podznak Bik, Mjesec u Škorpionu biće u sedmoj kući. Mjesec iz sedmog polja pravi opoziciju ka Marsu i Uranu, dovoljno da izludi Jokera i isprovocira njegove dionice.

Kako se Džoker pojavio 25. travnja 1940.godine, a ja sam pretpostavila da mu je Mars u Biku i Venera u Ovnu, tražila sam u efemeridama pogodan razdoblje preklapanja ovih položaja, da bih utvrdila da je to 28 veljače 1940.godine. U tom razdoblju osim preklapanja Venere i Marsa imamo i Merkura koji se nalazi u svom izgonu, znaku Riba iu istom znaku kao i Sunce što opet govori o krhkom duševnom stanju, pogubljenom u idejama i akcijama. Osoba ne pravi jasnu granicu između dobrog i lošeg, a zbog slabih dostojanstava drugih planeta postaje zla.

To bi značilo da je naš Džoker Ribe podznak Bik … Nisam ni sama vjerovala u to, dok nisam našla na internetu informaciju da u filmu iz 1989.godine, Jack Nickolson izjavljuje da je Ribe u horoskopu! E sada, mozda je to samo šala ali svakako je potvrdilo moju pretpostavku da Džoker jeste Ribe u horoskopu.

Kako sporim planetima treba vremena da promjene znak, pored Urana koji je 1940.godine bio u znaku Bika, Pluton je bio u Lavu, a Neptun u Djevici.

Sjeverni čvor je bio u Vagi iu odnosu na natalnu kartu našeg Jokera, u 6 kući. Posto je južni čvor uvijek nasuprot sjevernom čvoru, južni čvor je u znaku Ovna koji se nalazi u 12 kući, gdje se stjecajem okolnosti nalaze Venera, Saturn, ali i Jupiter. Dakle, imamo naglašenu 12 kuću s tri planeta koje su u bliskom aspektu s južnim čvorom, a koji inače govori o teškoj karmi, ubojstvima, gubicima i neposobnosti da se čovjek riješi loše karme.

Pluton u Lavu u njegovoj 4 kući je još jedan od pokazatelja gubitka obitelji, vjerojatno lošeg djetinjstva, a i destruktivne podsvijesti i želje za potpunim uništenjem.

Merkur i Sunce se nalaze u 11 kući i znaku Riba, što opet govori o idejama i utopiji, u opoziciji je s Neptunom u Djevici u petoj kući, što daje iluziju, laži, otrove, ali i pedanteriju i metodičnost.

Da je Džoker bio umjetnik ili borac za ljudska prava vjerojatno bi bolje prošao …

Imajući u vidu datum iz efemerida, dakle 28 veljače 1940. godine i mjesto izdavanja stripa, Burbank, Kalifornija, ostalo mi je još samo da na astro.com u opcijama za unošenje podataka za natalnu kartu, stavim adekvatno vrijeme. Ja sam ga tempirala tako da Džoker bude podznak Bik, pa sam dobila ovakav izgled natalne karte.

Prema natalnoj karti se vide mnogi pozitivni aspekti, ali njih prave planete u slabim dostojanstva. Mnogo planeta su peregrinirane, jer nemaju nikakvo dostojanstvo na stupnju na kojem se nalaze.

Džokera natalno Sunce na 9 Riba je peregrinirano, kao i Merkur na 27 Riba, koji je pored toga u položaju svog izgona i pada. Jupiter na 11 Ovna je također peregriniran. Da je u pitanju noćno rođenje, imao bi svojstvo tripliciteta, ali nema ni toga. Saturn na 27 Ovna je u padu i ima svojstvo termina. Mars na 7 Bika je peregriniran iu izgonu. Mjesec u Škorpionu je u padu. Prema gorenavedenoj tablici i slici natalne karte može se lako zaključiti da je Džokerovo osobno izražavanje i samokontrola dovedeno pod znak pitanja, jer većina planeta ima loše dostojanstvo ili ga nema uopće.

Problematični aspekti njegove natalne karte su Mars u Biku u prvoj kući u opoziciji sa Mjesecom u Škorpionu, Uran na samom podznaku. Teški aspekti Marsa i Saturna prema Plutonu, oporba Neptuna prema Merkuru, kao i planete u 12 kući na južnom čvoru u znaku Ovna.

Polazna točka za bilo kakvo tumačenje je bila toliko očigledna agresija i destrukcija u Džokerovom ponašanju, kao i ono što je izvana i vidljivo, a to je njegovo lice, način oblačenja i slično. Nakon toga mi je dosta pomogla informacija o datumu prvog Džokerovog pojavljivanja kao znakova. Sve ostalo je bila nadogradnja i osobna pretpostavka.

I za kraj …

Joker je fenomen izmijenjene svijesti i čistog zla. Prikazuje se kao suprotnost svemu što je dobro, vrijedno, po pravilima i pod kontrolom, bilo društvenom ili osobnom …

& Nbsp;

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK