Fiksne zvijezde-definicija, pojam i vrste (astrologija)

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Utjecaj fiksnih zvijezda se razlikuje od utjecaja planeta iz razloga što je njihov utjecaj dramatičniji, iznenadnije i nasilniji. One imaju tu moć da podignu osobu do najviših visina, od siromaštva do bogatstva ali i obrnuto, što planeta baš i ne mogu.
Određeno pravilo ipak postoji, a to je da zvijezde nikad ne rade same osim ako se nađu na kutovima.
Način i kvalitetu djelovanja zvijezda ovisi o nekoliko stvari:

1. VELIČINA što je magnituda zvijezde manja, to je njezina moć veća, te tako zvijezde prve magnitude imaju najveću moć.Izuzetak čine jedino Kluster koji snažno djeluju i pri većim magnitudama od 4.0

2. NEBESKA POZICIJA što je zvijezda bliža ekliptici, to je njezina moć veća.Takođe, na sjevernoj hemisferi, veću moć imaju zvijezde sjeverne deklinacije (obrnuto za južnu polutku) .Cesto se navodi da zvijezde velike latitude ne utječu na nas, ali se u praksi pokazalo da to nije točno.

3. PRIRODA PLANETE KROZ KOJU DELUJU zvijezde daju snagu i energiju planetima i modificiraju njihov utjecaj, ali u isto vrijeme, priroda planeta iskazuje strogo kontrolirani utjecaj. Najjači utjecaj je kada su zvijezda i planeta iste prirode. U takvim slučajevima, utjecaj planeta se izdiže do velikih visina, au isto vrijeme melefični utjecaj zvijezde prestaje.
Npr. ako se MA nađe na zvijezdi svoje prirode, njegova moć se povećava.Ako se nađe na zvijezdi prirode JU / VE, onda je reduciran ili modifikovan.Ako se nađe na zvijezdi prirode SA, veoma je promijenjen. Drugim riječima, ako planeta “padne” pod utjecaj zvijezde iste prirode, to podrazumijeva intenzitet, a ako je na zvijezdi suprotne prirode, učinak je u neku ruku deformiran, tup.

4. GENERALNA PRIRODA HOROSKOPA rezultat efekta zvijezde na neku planetu u mnogome ovisi od toga kako je ta planeta postavljena u natalnoj karti.Ako je planet snažna i obećava uspjeh, onda će utjecaj zvijezde na kojoj se našla imati veći i trajniji učinak.
U većini slučajeva, zvijezde nisu kontradiktorne planetarnim indikacijama.Čovek neće postati lopov ili ubojica zbog efekta neke zvijezde, već to mora biti sadržano u samoj natalnoj karti.Zvezde “rade” po svom položaju, vrlo slično kao i planete.Dakle, najjače su na kutovima i djeluju najsnažnije u konjukciji ili paralelu.
Isto tako i oporba može imati snažno djelovanje kao i konjukcija, au nekim slučajevima ne treba zanemariti ni kvadrat, dok su trigon ili sekstil vrlo slabog učinka ili ga nemaju uopće.
Pažnju treba obratiti na već rečenu, stvarnu poziciju zvijezde na nebu, te na temelju toga procijeniti snagu njenog djelovanja.
Kada se uzimaju u obzir direkcije i progresije, efekt zvijezda na direktovanu točku je isti kao iu radikalnoj karti, s tom razlikom što je efekt prolazan.

Na kraju, ostaje još jedna stvar koju je potrebno objasniti, a to je efekt same zvijezde i način na koji ćemo ga predstaviti.
Recimo, određena zvijezda može biti prirode MA.Ona će iskazati sve one karakteristike, slične onima koje ima ta planeta u horoskopu.Međutim, postoje i zvijezde s prirodom 2 planete.U tom slučaju, utjecaj prve pomenute planete (MA / JU npr.) je jači od druge.Druga obično ukazuje na neki način, modificiran utjecaj.
Npr. zvijezda prirode MA / JU će imati utjecaj isti kao MA, ali modificiran utjecajem JU.Drugim riječima, prirodi MA će biti dodana ekspanzivnost JU, više optimizma i dobre sreće. U obrnutom slučaju, kada je zvijezda prirode JU / MA, onda bi njen utjecaj bio kao utjecaj planeta JU, ali bi bilo dodato i energije i vatre MA.

U svakom zodijačkom znaku se nalazi izvjestan broj fiksnih zvijezda, značajnih u astrologiji po svom utjecaju. Izdvajam samo njihove osnovne osobine i stupnjeve na kojima se sada nalaze zaokruženo.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD