Magija

hijerarhija Anđela

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Prema crkvenom predanju, koje je najbolje izraženo u spisu pseudo-Dionisija Areopagita “O nebeskoj hijerarhiji”, Anđeli se dijele na tri hijerarhije: višu, srednju i nižu, a svaka hijerarhija se dalje dijeli na tri čina.
viša
Serafimi su četvero-odnosno šestokrilati simboli svjetlosti, žar Božje vatre, raspaljuju ognjenu ljubav prema Bogu i najbliži su Bogu.
Heruvimi prosvecuje premudrošću i bogopoznanje, čuvari su raja.
Prestoli su razumni i po blagodati bogonosni, izlijevaju silu pravosuđa na prijestole zemaljskih sudaca i vladara.

Srednja
Gospodstva gospodare nižim činovima, daju silu i mudrost, uče druge da vladaju voljom i osjećajima. Sile provode nepokolebivo volju Božju, daju silu čudotvorstva. Vlasti predstavljaju neuništavajućivu harmoniju, krote demone, odbijaju iskušenja.

niža
Načela načeluju nižim anđeoska činovima, brinu za narode i svjetovni sud. Arhanđeli blagovijest, prorokuju, ukrepljuju vjeru. Anđeli su anđeli čuvari, vojska nebeska, duhovi, javljaju manje tajne i namjere Božje, potiču na vrlinu, stoje ljudima najbliže.

Samo najviši čin prima svjetlost i poznanje od samog Boga, a svi niži činovi se prosvecuje i primaju tajne od viših činova. Oni za svjetlošću i spoznajom Božjim čeznu, pa Bog čovjeku otkriva svoje tajne preko njih, ne zato što su mu oni neophodni ,, već zato što u to “anđeli žele zaviriti”. Ne treba im ni jezik ni sluh, nego bez izgovorene riječi predaju jedan drugome vlastite misli i odluke. Oni uvijek čine samo jedno: služe Bogu i njegovoj tvorevini. Oni se svi zajedno nazivaju anđelima (vjesnicima), zato što svi služeći Bogu sudjeluju u ljudskom spasenju; mada to nije njihova jedina služba. Serafimi se kao najviši i Bogu najbliži čin nazivaju arhanđelima (tj. “Nadanđelima”).
Ima sedam arhanđela.
Prvi među arhanđelima je Mihailo, ime mu znači “onaj koji je kao Bog”.
Drugi je Gavrilo, “sila Božja”.
Treći Rafailo ili “iscjeljenje Božje”.
Četvrti među arhanđelima je urile ili “Božanska svjetlost”, Peti je Salatailo, “vrhovni služitelj molitava”.
Šesti Egudilo, “hvala Božja”.
Sedmi Varahilo, “djelitelj blagoslova”.
Ponekad se spominje kao osmi arhanđel Jeremiah, “veličina Božja”.

MEDITACIJA
Kako stoji stvar sa ostalim Anđelima? Spiritualni zakon im zabranjuje da se upliću u tvoj život ako ih ne zamoliš. Kada imaš problem zamoli ih za pomoć. Budi smiren, opušten, mirnog uma, bez misli koje skaču. Drugim riječima ako si uradio uobičajene vježbe disanja za akumulaciju prane zatim, opustio sve mišiće svoga fizičkog tijela i opustio sva ostala tijela, ušao u meditaciju, pozovi Anđela i kaži mu razgovijetno kakvu pomoć očekuješ. Znamo da Anđeo smije uraditi samo ono što služi dobrobiti Univerzuma. Znači, pozovi odgovarajućeg Anđela koji je zadužen, primjerice, za osobinu koja ti je potrebna da uđe u tvoju auru. Možeš pozvati i za vrlo jednostavne, obične, svakidašnje, a isto tako i komplicirane stvari. Na tebi je samo da se obratiš, pitaš i zamoliš za pomoć!

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK