Magija

Ji Djing heksagram 64 Wei Chi Prije kraja

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

WEI CHI PRIJE KRAJA
Ako budete oprezni i fleksibilni vaši napori će biti nagrađeni. Ipak, upamtite da gazite po tankom ledu i da rizici mogu umanjiti vaše napore.
64. Wei Dji / Prije kraja
Gore: II – požar, ljepota
Dolje: KAN- voda, ponor

Prije kraja. Uspjeh. Prije nego što je sasvim prešla preko potoka, lisica je ukvasio rep. Ništa nije povoljno.

PRIJE ZAVRŠETKA
Ostvarenje cilja je na vidiku. Izgleda kao da se stvari koje su dugo lebdjele u zraku mogu dovršiti uz razumno ulaganje napora. Pojašnjene su situacije koje su se ranije činile nejasnim. U vremenu PRIJE ZAVRŠETKA nalazi se veliki zalog budućim vremenima.
Ljudski odnosi sada odišu jedinstvenim i mudrim rezonovanjem. U kaotične situacije može se uvesti red. Pošto ste sada dobro upoznati sa svim elementima svog pitanja, možete ih rasporediti po važnosti i stvoriti optimalne uvjete za postizanje cilja.
Relativno je lako okupiti ljude za društvene ili javne ciljeve. Pošto dokučite psihu svakog pojedinca ponaosob, učiniti da svačije potrebe unutar grupnog mehanizma budu zadovoljene. Naravno, iz toga slijedi da je, ukoliko ste zaokupljeni napredovanjem na političkom planu ili na planu poslovnih investicija, vrijeme PRIJE ZAVRSETKA povoljno.
Unatoč svemu, bilo bi pogrešno zamišljati da će se postizanjem cilja svih stvari uspješno okončati, tj. da će prevladati zdrav razum i uspostaviti se konačni red. Razdoblje PRIJE ZAVRSETKA se može usporediti s dugom planinarskom ekspedicijom. Na određenoj točki, prije nego što osvojite vrh planine, vi vidite detaljno i precizno koliko još treba prijeći. Znate koliko je napora potrebno da se uspne na vrh, jer imate prethodno iskustvo penjanja. Međutim, kada dosegnete vrh, koji vam je u dugim, napornim danima hoda, sve vrijeme bio pred očima, učinili ste samo to i ništa više. Imate malo informacija i nikakvo iskustvo u vezi spuštanja na drugu stranu. Zuriti ka vrhu i onda ga prekoračiti s punim samopouzdanjem, moglo bi završiti pogibeljno.
Tekst Knjige Promjene upozorava da se na određenoj etapi puta, to jest PRIJE ZAVRŠETKA, javlja opasnost od neopreznog napredovanja. Morate se zaštiti predostrožnošću i rezerviranošću. Situacija koja dolazi biće čudna u svakom pogledu, drugačija od bilo koje prethodne. U bliskoj budućnosti nećete više biti u stanju crpite snagu iz bogatog izvora već stečenog iskustva, jer će na mnoge načine to vrijeme izgledati kao potpuni preporod.
Ideja preporoda je ključ značenja Ji Đinga kao cjeline. Knjiga završava novim početkom, vraćajući se na prvi heksagram, kreativnim SNAGU, i tako se uvijek iznova vrti vječiti krug postojanja. Gornji Trigram LI, jasnost, podiže se i udaljava od nižeg trigrama KAN, koji simbolizira duboki smisao. Ako dobijete ovaj heksagram u statičnom obliku, to bi moglo značiti da ne vidite jasno što treba učiniti i koje buduće korake poduzeti. To može biti strah od osjećaja praznine koji se ponekad javlja nakon postizanja cilja, ili, na primarniji razini, strah od smrti. Vrhunac se može održavati sve do trenutka dok njegov intenzitet ne počne vidno slabiti. Svi aspekti života i ljudskih odnosa moraju doći do svog kraja i onda početi iz početka. Upravo u tome leži bogatstvo ljudskog iskustva. Sve ostalo je iluzija, nestvarna kao zrak. Nemojte Iebdeti u međufazi neodlučnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM