Jupiter je kralj bogova, najveći i najbolji! Jupiter uzrokuje ekspanziju!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Velika Sreća ‘. U znaku ostaje 1 godinu. To je planeta koja je sposobna svakoga razumjeti. Pravedna je, želi pomoći. Znači sretna putovanja. Između realnog je i irealnog. Važna je za filozofiju, religiju. Retrogradni Jupiter donosi vlastita filozofska i vjerska uvjerenja. Stvari sagledava u perspektivi i intuitivan je.

Jupiter vlada devetom kućom, vladar je Strijelca i suvaldar Riba.

BOJA: plavo-ljubičasta.

METAL: kositar.

DRAGI KAMEN: ametist.

BILJKA: jasmin.

DAN: četvrtak.

Jupiter je kralj bogova, najveći i najbolji. Antički narodi su ga doživljavali kao dostojanstvenog, pravednog i očinskog gospodara bogova, ljudi i cijelog Kosmosa.U astrologiji se za njega vezuju povoljne prilike, napredovanje, rast, uspjeh, optimizam, dobro raspoloženje, naklonost, sreća, … Sve što Jupiter dotakne počinje se širi, raste i napreduje. Tamo gdje se nađe on donosi dobrobit, sreću i bogatstvo. Zato njegov položaj pokazuje način kako da proširite svoje horizonte i gdje možete u životu očekivati ​​napredak i uspjeh.

Jupiter uzrokuje ekspanziju kako u materijalnom tako iu duhovnom smislu i predstavlja principe učenja, podučavanja, putovanja, religije i zakona. Moral, etika, religiozne teme, socijalizacija i dobrota stoje u odnosu sa Jupiterom. U njegove dobre osobine dalje se ubrajaju pokretljivost, istinoIjubivost i poštenje, ali i avanture, sport, atletika i rizik su pod njegovom vladavinom.

Dok Merkur prikazuje našu karijeru u materijalnom životu, Jupiter prikazuje put naše unutarnje karijere u razumnom i duhovnom području u kojem nalazimo pravo zadovoljstvo i sreću. Dok Merkur utjelovljuje naš vanjski izraz, Jupiter predstavlja našu duhovnu životnu misiju.

Ako Jupiter snažan, a Merkur nije, onda smo u suštini mudri, a da se naizgled ne čini tako.

Jupiter je pokazatelj za rast, višu inteligenciju i djecu. Kao najveća od svih planeta, Jupiter predstavlja naša životna područja u kojima rastemo i učimo. On predstavlja djecu i prema tome, sve što prisvojimo za našu budućnost. Brojnost, spol, zdravlje, sreća i opće stanje naše djece ovisi od Jupitera.

Jupiter utjelovljuje kreativnost i kreativnu inteligenciju koja raste izunutra, i unutarnjih principa. On voli dijeli i da se stalno razvija i ostvaruje. Jupiter u horoskopu predstavlja učenje, podučavanje, zdravlje i znanost. Na višoj razini predstavlja svećenika, ali i imanje, formu i hijerarhiju. Zato se na sanskrtu i naziva Brihaspati, izvorni svećenik i Braman.

Zdravstveno značenje: Jupiter vlada u tijelu nad bokovima, natkoljenicama, jetrom, žuči, mjehurom i pankreasom (gušterača). Pozicija Jupitera govori o tjelesnoj masnoći. Loše smješten, može uzrokovati dijabetes, probleme s jetrom, oštećenje zdjelice, pojavu kamenja u žuči i probleme s kožom.

Poslovno značenje: S njim u odnosu stoje sljedeće obrazovne skupine: odvjetnici, učitelji, tiskari, izdavači, lektori, glumci, bankari i svećenici. Bogatstvo se zarađuje pomoću Bramana kroz moralnost, religiju i bankarstvo.

Utjecaj povoljnog položaja: poštenje, stalnost, koncentracija i meditacija. Znanost i sreća se lako postižu i stvaraju se optimistička atmosfera, plodnost i dobronamjernost. Njegova urođena sklonost se odnosi na otvorenost i darežljivost. Osim toga, Jupiter potiče moć rasuđivanja, genijalnost, bogatstvo, radost i dobro zdravlje.

Utjecaj nepovoljnog položaja: ekstremizam, ekstravagancija, liberalnost, pretjeran optimizam, bezbrižnost, nemarnost, dugovi, rasprave, spekulativni gubici, religiozan fanatizam, pogrešno prosuđivanje i loši proračuni mogu biti uzrokovani nepovoljnim položajem Jupitera.

retrogradno JUPITER

-nagoni osobu da proživljava istinu kroz – sebe, koja razvija vlastita vjerska, filozofska i ideološka uvjerenja još u ranoj mladosti. Sve to je uzrok problemima, nezadovoljstvu i nespokoju jer afinitet za čistom istinom je u suprotnosti sa svakodnevnim ovozemaljskim iskustvima. Ipak, osoba će uspjeti nađe neki svoj put za ekspanziju koji će izmaći pogledima drugih pošto je na to Jupiter nagoni jer karma retrogradnog Jupitera je vezana za introspekciju kroz viši um. Osoba mora biti sposobna da se potvrdi pred sobom u cilju da se osjeti zaista vrijednom poštovanja i časti koje Jupiter obećava. Kod ovih osoba se često miješaju mjesta iz prošlosti s mjestima iz sadašnjosti kao da ih je osoba već nekada i negdje doživjela. Koliko će osoba uspjeti ovisi od nje same JER JUPITER JE DAR, A DA LI ĆEMO GA PRIHVATITI, TO ZAVISI OD NAŠEG IZBORA.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD