Konjunkcija-Planete imaju potrebu da se izraze, često su sklone dramatizaciji!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Konjunkcija (0º) -Energija planeta u konjunkciji je spojena. Zbog toga će se dešavati da planete često ne vide svoje kavlitete odvojeno od kvalitete druge planete. Planete imaju potrebu da se izraze, često su sklone dramatizaciji.

Povijesno gledano konjunkcija se nije ni razmatralo kao aspekt, jer je aspekt podrazumijevao da se planete vide, što nije bio slučaj s planetima u istom znaku. Također, pod konjunkcijom se podrazumijevao svaki dodir planeta, bilo da su jedna uz drugu, tjelesno, bilo aspektom. To bi značilo da dva planeta jesu u konjunkciji, dakle dodiruju se, ali nisu u aspektu, jer aspekt znači vidjeti drugi planet. Također, sve planete koje su u aspektu, kvadratu, trigonu, sekstilu ili opoziciji su iu konjunkciji, jer komuniciraju jedna s drugom. Danas se međutim, konjunkcija promatra kao aspekt za sebe.

Orbis se tradicionalno promatrao kao krug ili aura planete. Dvije planete prave aspekt kada se dodiruju njihovi orbisi. Međutim ovo pravilo vrijedi samo za tradicionalne aspekte kakvi su kvadrat, oporbi, trigon i sekstil. Za manje aspekte koji su u uporabi nakon Alana Lea, ovo pravilo više nije moglo vrijediti, jer bi onda aspekt između dva planeta mogao se promatra, ili kao neki od Ptolomejevih aspekata ili kao neki manji (minorni) aspekt, zato su se astrolozi dogovorili među sobom da orbisi za aspekte variraju od 6º do 8º za glavne aspekte, pogotovo kada su uključeni Luminari, Sunce i Mjesec. Današnji astrolozi dozvoljavaju i veće Orbis. Za manje aspekte dozvoljeni su orbisi od 2º do 3º.

Orbis u suvremenom smislu se ne odnosi na auru planete, već na dozvoljeni razmak dva planeta od egzaktnog aspekta u kojem su te planete i dalje u aspektu. Dakle, glavna razlika je da se ranije orbis povezivao s prirodom planeta, a danas s prirodom aspekta. Pa tako ako je Venera na 5º Jarca, a Saturn na 12º Jarca, oni su u konjunkciji, jer se Venera i Saturn nalaze na udaljenosti od 7º. Da su se oboje nalazili na 5º Jarca to bi onda bila egzaktna konjunkcija. Međutim da se Venera nalazi na 5º Jarca, a Saturn na 29º Jarca, njihov aspekt ne bi mogao više da se nazova konjunkcijom.

Konjunkcija se odnosi na pojačavanje, spajanje, kombiniranje, integraciju dvije planetarne energije. Ona osnažuje dva planeta da reagiraju i stvara novi energetski entitet kroz miješanje različitih kvalitete. Često osobi daje jako usmjerenje ka određenom polju u kome se konjunkcija nalazi. Konjunkcija ne zahtjeva konflikt s vanjskim svijetom, pa tako može dovesti do povlačenja i usmjerenja na vlastite interese. Ovaj aspekt također omogućuje slobodu djelovanja, tako da osoba može birati kako će provoditi energiju konjunkcije, s obzirom da odnos planeta ne uključuje odnos s okolinom.

Konjunkcija benefika daje harmonična ispoljavanja, dok konjunkcija malefika daje neharmonična ispoljavanja. Priroda Merkura se također mijenja pod utjecajem prirode planeta s kojom je u konjunkciji. S tim da ako se Merkur nađe u konjunkciji sa Suncem, pogotovo ako je udaljenost manja od 8º, a veće od 17 minuta, kaže se da je Merkur spaljen. Sva veća rastojanja od 8º pa do 17º govore o tome da se Merkur nalazi pod Sunčevim zrakama. Oba pojma narušavaju prirodu Merkura. Najbolje za Merkura je da se nalazi na egzaktnom stupnju Sunca, tada ima svu njegovu podršku. To bi značilo da ako se Sunce nalazi na 13º Ovna, da se i Merkur nalazi na 13º Ovna.

Ako određeno polje sadrži više planeta u konjunkciji bez sumnje da će individua biti zainteresirana za to područje živote. Treba obratiti pažnju i na polja kojima vladaju tako smještene planete. To znači da će se određena područja života manifestirati na vrlo specifičan način. Na primjer, ako su vladari petog, sedmog i devetog polja u dvanaestom polju, problematika partnerstva, uživanja, hobija i osobnih uvjerenja najviše se manifestira nesvjesno ili kroz maštu, pa osoba može biti ili sjajan umjetnik ili duševno bolesna s obzirom da je dvanaesto polje, i polje mašte, i polje podsvijesti i strahova.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Skidanje crne magije

Uklanjanje crne magije vrši se na daljinu, uz profesionalni tretman, pri čemu osoba kojoj se pomaže surađuje s bijelim magom i zajedno izvode ritual, svaki svoj dio.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Astrologija i numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €