Magija

Lilith -princip potisnute ženstvenosti …. Lilit se još naziva i Crni mjesec, i predstavlja nevidljivu stranu feminizma …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Lilit, ustvari, nije planeta nego računski dobivena “osjetljiva točka”. Njezin položaj u natalnom horoskopu je određen eliptičnom orbitom Mjeseca oko Zemlje. Početne točke mjesečeve orbite najudaljenije od zemlje se povežu osom, na kojoj se pronalazi položaj Lilit.
Da bi se interpretirao njen položaj u natalnom horoskopu važno je poznavati prošlost od Lilit. Ime joj potječe od hebrejske riječi Laylah – mrak, noć, a povezuje se s Talmudski mitom o Lilit, koja je bila sestra blizanka i prva žena Adama, i bila je izbačena iz raja jer je odbila mu se preda na polju seksa. Nakon toga, živjela je s demonima s kojima je imala bezbroj djece. Postavši kraljica demona i oličenje bestijalnosti, razvrata, ludila i krvoločnosti, zajedno sa svojim vampirskim potomstvom, harala je Zemljom i napadala naročito malu djecu i rodilje. Bog je poslao anđele da je pronađu i zatraže da se vrati Adamu. Međutim, Lilit je tu ponudu odbila. Kao kazna za to odbijanje, njena djeca su ubijana svakog dana. Od bola za djecom, Lilit je poludjela i započela s ubijanjem drugih. Njene žrtve su bile žene na porođaju, mala djeca i muškarci, koje bi prvo zavela i poslije ubila. Neovisno od toga, ona se, tobože, pojavila i kao zmija u raju i ponudila Evi jabuku sa stabla znanja, što je dovelo do protjerivanja Eve i Adama iz raja.

Lilit se još naziva i Crni mjesec, i predstavlja nevidljivu stranu feminizma. Nije samo kreator života već nosi i smrt, bol i nesreće. Igrala je ulogu u staroj astrologiji Babilona, ​​a ponovno je otkrivena u šezdesetim i sedamdesetim godinama dvadesetog stoljeća, gdje predstavlja i emancipovanu ženu koja traži svoja prava u reguliranju vlastitog seksualnog ponašanja, kontroli rađanja, pravo na abortus i zahtjeva ravnopravan tretman. Nije zato iznenađujuće da su žene privučene Lilit, niti da su one, uglavnom, pisale interpretaciju Lilit.

U modernoj psihologiji, interpretacija položaja Lilit vam govori o neispunjenim željama, potisnutoj tamnoj strani vaše osobnosti, bolnim iskustvima, lišavanjima i mraku. Kao iu slučaju Plutona, procesi koji su inicirani Lilit, treba dovesti do samospoznaje i prihvaćanja vaš mračnije strane ličnosti. Dobro i zlo ne treba diferencirati jedno od drugog, već ljudsko postojanje treba biti viđeno iz više kutova.

Kao paralela svjetlom Mjesecu, koji je nositelj nesvjesnih emotivnih procesa, osobnih potreba i navika na koje instiktivno reagiramo, Crni Mjesec predstavlja drugi set lunarnih osobina koje ostaju duboko potisnute u onu iskonsku snagu kreacije koja nadilazi osobni plan. Lilit je donekle srodna energijama Plutona i Urana (koji tada još nisu bili pronađeni), ali djeluje prvenstveno na pojedinca, za razliku od spomenutih planeta koje se često osjećaju više kroz masovnu svijest. Lilit se može označiti kao moćna energija koja nam iz dubine kolektivnog nesvjesnog donosi intiutivne uvide i veliko znanje. Ovo nije emocionalna već prije mentalna energija, i kod osoba koje su u izvjesnoj mjeri impersonalno orijentirane, Lilit fantastično snaži intelekt i talente koji u bitnoj mjeri mogu unaprijediti širu zajednicu.

U muškom horoskopu, Lilit otkriva kojeg tipa žena se on najviše boji, i kakva žena može ga otjera u očaj.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM