Magija

Mars-Oštar je, brz i nemilosrdan ….. Njemu je uvijek potrebno gorivo kako bi plamteo!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Mars je planet ogromne snage. Oštar je, brz i nemilosrdan. Mars je načelo ogromne energije, hrabrosti i djeluje u trenutku, naprasito. On neće čekati strpljivo riješi problem već će ga sasjeći u korijenu. Zbog tolike količine enegrije koju nosi u sebi često zna biti agresivan, zbog čega izaziva ratove, svađe i konflikte.

Mars je vatrena planeta, ali za razliku od Sunca koje je također vatrena planeta on ne gori vlastitom energijom. Njemu je uvijek potrebno gorivo kako bi plamteo. Kao što se drvo stalno mora dodavati u vatru, tako se i dionica stalno mora održavati kako bi ova planeta mogla gorjeti. Nezamislivo je za Marsa biti miran. On uvijek mora biti u pokretu i uvijek mora nešto radi, da se troši kako ne bi postao destruktivan.

Kako se vatra lako rasplamsa ako se nekontroliše, tako i ovdje lako može doći do požara. Zobg toga što mu je stalno potrebno gorivo lako se otme kontroli, ako nema disciplina i kontrola.

To se najlakše može objasniti primjerom ambiciozne osobe koja nezadrživo napreduje prema najvišoj poziciji koju u karijeri može ostvariti. Na sve ljude s kojima dođe u kontakt gledat će kao na pogonsko gorivo koje vodi do cilja. Neće puno mariti što će svojim postupcima učiniti drugima. Željet će mu se dive, jer on je jači od drugih, a jači uvijek vladaju nad slabijima.

Ako se pojave problemi u napredovanju na sam vrh, teško onima koji se nađu u blizini. Na njima će Mars ispoljiti svu frustraciju i bijes, uništavajući pri tome sebe i druge.

Ovo je negativan aspekat ove planete, ali naravno postoji i onaj pozitivni bez koga svijet koji vidimo ne bi mogao postojati.

Kaže se da je Mars rođen iz zemlje i da predstavlja plamen koji nas pokreće. Kada je uravnotežen donosi napredak i omogućava životu da se ispolji. On je ona nevidljiva sila koja nas tjera da se krećemo onda kada mislimo da za to više nemamo snage.

Snažno postavljen Mars daje osobi snagu i energiju da ostvari sve što želi. To je ratnik koji će disciplinirano smišljati strategiju. Kada je umoran povući će se kako bi sakupio snagu i čim se osjeti spremno vraća se jači nego ikad. Neće priznati poraz i neuspjeh. Možda je izgubio bitku, ali ne i rat.

Mars je sjedište unutarnje energije poznate kao Kundalini, čijim buđenjem osoba doživljava viša stanja svijesti. On je osnova, baza i uporište svega što postoji.

Ako želimo pronaći Marsa, naći ćemo ga na sportskim terenima kako se nadmeće za pet minuta slave. Poštivat svog protivnika, ali neće mu utakmicu prepustiti bez borbe. Ako želite ga pobijedite morat mu se suprotstaviti i pokazati mu da ste bolji od njega. Na taj način stječete njegovo poštovanje. U suprotnom, ako pokušate učiniti nešto podmuklo bit ćete dostojni njegovog prezira. Tada će vas uništiti po svaku cijenu.

Mars u sebi ima borben duh, tako da su borilačke vještine predstavljene ovom planetom.

Najbolji primjer onog što nam ovaj planet može pružiti možemo vidjeti na primjeru monaha – ratnika u manastiru Shaolin.

Ako želimo imati kontrolu nad svojim životom moramo ispuniti tri uvjeta: kontrola i razumijevanje tijela, uma i duha.

Na prvoj razini uči se ovladavanje fizičkim tijelom kroz teške i izuzetno naporne fizičke vježbe. Što je kontrola veća, to pojedinac ima više izgleda da svjesno upravlja svojim životom.

Majstori kineskih borilačkih vještina u stanju su upravljaju energetskim tokovima kako u svom tijelu, kao iu tijelima drugih bića. To im daje mogućnost da rade stvari koje izgledaju kao prava čuda. Levitacija, sjedenje u kotlu s kipućom vodom, iscjeljivanje ozlijeđenih mjesta, savijanje koplja čiji je vrh naslonjen na vrat i slično.

Na sljedećem razini se uči kako se može upravljati emocijama i održava se mentalna čistoća. Također se uči mentalna snaga, volja i izdržljivost. Razvoj vanjske sirove snage i suptilnije, unutarnje, mora ići simultano.

Zatim se odlazi u sferu čistog duha, odakle se stječe potpuna kontrola nad životom. Tada se otkrivaju mnoge misterije i tajne.

Mars na ovaj način postupno uzdiže osobu. Prvo je uči da u potpunosti vlada materijalnom prirodom, fizičkim tijelom i da potpuno poduzme odgovornost za svoja djela. Zatim odlazi korak dalje na upravljanje energetskim tokovima u tijelu. Zatim se ovladava umom i svojim emotivnim stanjima. Na kraju se dolazi do samog duha, suštine svih živih bića i života uopće.

Mars vatrom preobražava svijest osobe na ovaj način, vodeći je sigurnim koracima na putu vlastitog razvoja.

U suprotnom kada je Mars neuravnotežen proizvodi posato svake vrste. Ratovi, stradanja, masovne pogibije i sve ostalo što se vezuje za destruktivne obrasce ponašanja proizlazi iz Marsa koji se oteo kontroli.

Mars ima tu moć da ako se ispravno koristi podari život, dok inače uništava sve na svom putu ne osvrćući se za sobom. Pošto Mars toliko puno daje, ali također i uzima, treba mu pristupiti vrlo pažljivo. Nemojte se igrati s vatrom, ako niste u stanju je kontrolirati. Možete izazvati požar koji će poslije biti teško ugasiti.

Znate li što vam govori Mars u vašoj natalnoj karti? Da li slijedite put ratnika? I da li pratite melodiju kojom vas Mars tjera da igrate?

Ako biste voljeli dobiti odgovor na ova i još mnoga druga pitanja, analiza vaš natalne karte vam ih može pružiti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK