Mjesec u Blizancima-Merkur pravi aspekte ka Plutonu, Neptunu i Mjesecu!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mjesec je u znaku Blizanaca i upućuje na potrebu za opisivanjem i razgovorom o vlastitim emocijama, strahovima i nesigurnosti. Osobe s ovim Mjesecom teže objektivno promatraju svoje emotivne odnose i svoju ulogu u njima.

Takav Mjesec je danas pod utjecajem planet Merkur i Saturn. Merkur je u Djevici i retrogradan, analitičan, ali u svojoj refleksiji, pa je period dobar za samoosvešćivanje, terapije, otkrivanje svojih iracionalnih uvjerenja i rad s njima. Merkur pravi aspekte ka Plutonu, Neptunu i Mjesecu.

Pluton mu daje prodiranje u nesvjesno, odlične transformativne ideje i otpuštanje strahova kroz primjerice rad sa psiholozima ili kroz neku edukaciju, grupnu terapiju. Oporba Merkura i Neptuna obično znači nemanje jasne granice između racionalnog i iracionalnog, razlog više da nam neka druga osoba pomogne u oktrivanju i razumijevanju osobne percepcije.

Kada je Merkur pod utjecajem Neptuna sklon je obmanama i prijevarama. Sklon je da vjeruje da se stvari odvijaju baš na onaj način na koji ih on promatra, a često je situacija upravo suprotna. Također, kvadrat ka Mjesecu dodaje tenziju između veselog blizanačkog humora, i ozbiljnosti i pedantnosti koja dolazi od Merkura.

Točnije, smijeh je dobar pokazatelj spremnosti da se izborimo sa situacijom, ali sve više od toga je mehanizam obrane i pokušaj zataškavanja stvari pred sobom. Ovaj aspekt kvadrata označava mijenjanje misli i planova, problem dafinisanja emocija, pa je najbolje staviti ih na papir i analizirati.

Saturn s druge strane pravi aspekte ka Suncu i Marsu, što donosi vitalnost, želju za rastom i razvojem, pozitivne promjene i mudrost koja dolazi kroz stvaranje, učenje i konkretne akcije i iskustvo. U ovim aspektima se identitet transformira i to kroz konkretan rad na sebi i svojim strahovima.

Saturn je također u opoziciji sa Mjesecom što predstavlja zabrinutost i često nespremnost za velike životne odluke. Ovo često govori o strahovima iz prošlosti koji izlaze na površinu kako bi nas nečemu naučili. Ovo je također i ženska nesigurnost, konstantno preispitivanje emocija, sigurnosti, komfora i potreba da se o tome otvoreno razgovara.

Mjesec pravi lijepe aspekte ka Jupiteru, Marsu i Suncu, što donosi mir, optimizam, potrebu za kretanjem i otvorenim pokazivanjem emocija kakve god one bile, kao i skladu sa suprotnim spolom, skladu duše i ega i miru koji dolazi kao posljedica svega toga.

& Nbsp;

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Skidanje crne magije

Uklanjanje crne magije vrši se na daljinu, uz profesionalni tretman, pri čemu osoba kojoj se pomaže surađuje s bijelim magom i zajedno izvode ritual, svaki svoj dio.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Astrologija i numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €