Mjesec u izazovnim aspektima prema Saturnu, Marsu, Veneri, Neptunu …..

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mjesec u izazovnim aspektima prema Saturnu, Marsu, Veneri, Neptunu čineći ga ranjivim i neprilagodljivi. Mjesec predstavlja dušu čovjeka i njegov način percepcije okruženja, a kako je danas taj Mjesec u Djevici, duša i percepcija su pod utjecajem Merkura, dakle analitični i više intelektualni. Djevica je zemljani znak pa teži opreznosti i argumentima. Sa dispozitorom Mjeseca, Merkurom u Jarcu dodatno je pojačana ova potreba za dokazivanjem, argumentima, sigurnošću, disciplinom. Sve nam govori da danas želimo srediti misli, kontroliramo emotivne reakcije, možda ne želimo više misliti o nekome ili o nečemu, prioritet nam je posao i njega se držimo. No, Mjesec u ovakvom stanju u kom je, ne ostvaruje harmonične aspekte ka Marsu, Veneri i Neptunu.

Venera je još uvijek u znaku Riba, egzaltirana iu svijetu mašte, velikih očekivanja, što je u opoziciji sa Mjesecom. Ovaj aspekt je klackalica između želja i percepcije, nagona i misli. Venera želi obnoviti ljubav i ekstazu, dok Mjesec pokušava racionalizira takve želje. One sa stanovišta jedne Djevice djeluju nepotrebno i mogu samo da naprave problem. Ovo je jako dobar aspekt, iako napet, jer pruža jasan uvid u to što ne bi trebalo da želimo, bar ne sada kada se nisu stvorili uvjeti za to. Ovaj aspekt također govori o potrebi da se jasno sagledaju očekivanja od emotivne veze i partnera, jer je želja jedna stvar, a svakodnevni život, navike, posao, druga stvar. Ako bi trebalo opisati aspekt, onda je to aspekt zabranjenih stvari, koje po prirodi samim tim što su zabranjene izgledaju privlačnije, ali i aspekt sukoba egzistencije i ideala.

Aspekt je također uvid u ono što zaista žeilm, a da je realno ostvarivo, tako da iako stresan aspekt, oporba je dobra za planiranje stvari, pogotovo kada imamo znakove Riba i Djevica. Što realnije sagledamo svoje potrebe, veća je mogućnost da ih ostvarimo bez ikakvih frustracionih momenata. Ali, da su i oni mogući, jesu. Ovih dana dolazi do triježnjenja, jer smo prisiljeni jasnije vidimo situaciju i vođeni intuicijom i opreznošću, vrlo vjerojatno ćemo odustati od nekih planova. Još jedan, ne tako naivan aspekt je i kvadrat Mjeseca i Saturna. Kako se Saturn nalazi u znaku Strijelca, odnosi se prije svega na disciplinu, ali i na kritičko mišljenje i preispitivanje svih nametnutih pravila.

Strijelac je simbol znanja i mudrosti, ekspanzije i vjere, a sa Saturnom u tom znaku, postat ćemo mnogo ozbiljniji i predaniji u odnosu na ono u što vjerujemo pa makar to značilo da idemo protiv drugih. U nekom neharmonični kontekstu, ovo su i naša ograničenja i strahovi u vezi s gubitkom slobode ili idejama koje zastupamo. Kao da ni sami nismo sigurni, je li način na koji se ponašamo i reagiramo najbolji za nas. Kroz znak Strijelca, Saturn raste, oslobađa se stega koje je stjecao, da bi svoje zakone i pravila ponovo obnovio u Jarcu, gdje se vraća u svoje sjedište. U znaku Jarca, poučeni prethodnim iskustvima bićemo mnogo odlučniji, ozbiljniji i sposobniji da se izborimo za sebe, za sada se još uvijek tražimo u tome što je najpraktičnije i najuzvišenije za nas u ovom trenutku. S tim u vezi, kvadrat Mjeseca u Djevici i Saturna u Strijelcu nije toliko intenzivan, s obzirom da racio Djevice podržava ostvarivanje Saturnovskih utjecaja. Ona mu daje praktičnost, potrebne informacije, znanje, odlučnost da se stvari privedu kraju, dosljednost i najvažnije predanost, bez potrebe za daljnjim preispitivanjem.

S obzirom da je dispozitor i Venere i Saturna, Jupiter u Vagi, možemo naslutiti da je polje interesovanja vezano za emotivne odnose. Vaga je znak koji teži balansu, pravedan je i društven, ali i sklon izbjegavanju rasprava. S tim u vezi ono što učimo kroz boravak Saturna u Strijelcu, biće najvećim dijelom vezan za taktiku u ljubavi, osamostaljivanje u odnosu na partnera, kao i pravednost i širenje svijesti u odnosu na druge. Naravno, boravkom Venere u Ribama, ljubav postaje sama sebi cilj, pa isključuje bilo kakve vanjske faktore koji mogu utjecati na nju, zato je oporba Venere i Mjeseca više pod tenzijom, nego kvadrat Mjeseca i Saturna, iako je generalno Saturn mnogo teža i jača planeta od Venere. Ali, dok u slučaju Venere i Mjeseca imamo triježnjenje, u slučaju Mjeseca i Saturna imamo potkrepljivanje onoga što već znamo.

Mjesec je također u opoziciji sa Marsom u Ribama. U posljednjem zodijačkom znaku, energija Marsa je na izdisaju, pa je vidljivo da može biti boležljiv, osjetljiv, nikako borben, i obično uvučen u konflikte, to bi značilo da boravkom Marsa u Ribama privlačimo stvari koje ne želimo, postajemo podložniji stresovima i ozljedama, prehlade su nezaobilazne, kao i problemi s kožom. Mars u vodenom znaku je izgubio svojstvo vatre. Sada se energija troši na umjetnost, meditaciju, duhovnost, ovdje je jedini cilj da se bude u trenutku, ali odvojen od svih mogućih prepreka. Zato se ovaj Mars povlači u sebe i često izbjegava konflikte iako nekako biva uvučen u njih. Ljubav kao čežnja, flert, nešto zabranjeno je aktivnija u ovom razdoblju, jer su i Mars i Venera u istom znaku.

Mars je u opoziciji sa Mjesecom i ne može nažalost da isprati, sem misaono, sve te poslovne obveze. To bi značilo da mi imamo lijepe planove da napredujemo, ali ne znamo od čega bismo krenuli. Lakše nam je da iznova pišemo što ćemo sve uraditi za dan, nego da zaista uradimo nešto po tom pitanju. Tako da ovih dana od posla ništa ili bar vrlo slabo.

Sa druge strane, zbog oporbe imamo konflikt energije i emocija što može biti jako dobra inspiracija za pisanje, slikanje, fotografiju, jer ljubavne potrebe Venere najbolje može isprati Mars u istom znaku, a pod oštrinom Djevice. Danas mnogo jasnije vidimo što nas sputava, čemu težimo, gdje bismo mogli biti, što nam se sviđa, a što ne, što nas privlači toliko da nam ne da mira i to možemo iskoristiti za vlastitu inspiraciju, pogotovo ako se bavimo nekim kreativnim radom . Što se drugih poslova tiče bićemo i dalje lijeni, radeći samo ono što moramo bez ikakve dalje motivacije.

I na kraju, oporba Mjeseca sa Neptunom, govori o snovima koji su prošli i iluziji koja nestaje. Neptun je uzet kao moderni vladar znaka Riba, pravi konjunkciju sa Venerom, pa postaje isto tako bitan za tumačenje. Sa oporbom prema Mjesecu, ovo je aspekt koji govori o napuštanju, o razočaranju i to nakon potpune ekstaze. Govori o tajnama koje su otkrivene i istini koja više nema smisla, jer se više ne čini tako privlačnom. I sve će to biti u znaku ljubavi, Boga i intuicije, ali i i laži, iluzija, čekanja, nadanja i najviše šutnje.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD