Magija

Mjesec u Ovnu i priprema za Lunarnu eklipsa

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Mjesec je trenutno u znaku Ovna, znaku u kome svoje emocije, brigu za druge i potrebu za sigurnošću ispoljava na direktan, vrlo ekspresivan i neorganiziran način. Ovdje je tendencija Mjeseca reagirati naglo i ishitreno. Najbolje se osjeća kada ima određene izazove i kada treba dokazati pred drugima. Osobe s ovim Mjesecom su obično nestrpljive i sklone ozljedama, najviše kao mlađe, s godinama međutim ova karakteristika jenjava i rjeđe se ispoljava, ali je glavni impuls tu. Ove osobe štite i brinu se za najbliže tako što čine konkretne stvari, mogu biti pravi zavodnici, jer vrlo direktno izražavaju emocije, u nekim situacijama i pomalo naivno i netaktično. Često nemaju osjećaja za situaciju i dešava se da emocije izražavaju baš onda kada ne treba. Naravno ovo ne pominjem da bih naglasila da stvari koje su društveno prihvatljive su jedino i nazovimo normalne, namjera je bila da opišem reakciju Mjeseca.

Danas, takav Mjesec pravi konjunkciju s Uranom, što pojačava potrebu za slobodom, buntom, natjecanjem i agresijom. Možda iz velike potrebe izraziti svoje emocije ili brigu vezano za neku situaciju, zaboravljamo na tuđe emocije ili momenat u kome to pričamo. To bi značilo da danas možemo naglo otići sa sastanka ili zaplakati na istom, posvađati se s dragim ljudima bez ikakve potrebe, ali isto tako ovaj Uranov impuls donosi i neočekivane izazove, momente inspiracije i genijalnih ideja. Uran kao simbol slobode i brzine u vatrenom znaku Ovna potiče Mjesec, točnije emocije da se ispoljavaju ishitreno, izravno, naglo i u momentu. Dan je dobar za osvajanje, debate i glasne rasprave koje mogu dovesti do kakvog kvalitetnog rješenja, ali prije svega privremenog, jer Ovan je kardinalni znak, on donosi inspiraciju, ali ne i ustrajnost, tako da su rješenja brza, neočekivana i važeća za trenutak u kome se provode.

Nakon ovog aspekta, Mjesec ide ka opoziciji sa Jupiterom, koji će donijeti sagorijevanje, dakle pretjerano trošenje energije na nebitnim stvarima, faliće nam dobre organizacije, sna i takta prije svega. Sve vrijeme Mjesec ima podršku Saturna u Strijelcu, što je u principu vremenska potvrda ili konačna presuda onoga što napravimo u ova dva dana. Akcije koje poduzimamo mogu biti podržane od starijih kolega, pogotovo ako je u pitanju rad s inozemstvom. Također, zbog opozicije sa Jupiterom u Vagi možemo imati problema s dokumentima, sporovima ili u ovim danima, polaganjem ispita.

Kako nam se približava Lunarna eklipsa, tenzije koje se budu osjećale ovih dana dostići će svoju kulminaciju Lunar i Solarna eklipsa se ne dešavaju svakih mjesec dana kada je pun Mjesec i mlad Mjesec ovo se događa samo u onim trenucima kada se pun ili mlad Mjesec nađu na točkama gdje se sijeku Zemljina putanja kretanja oko Sunca i Mjesečeva putanja kretanja oko Zemlje, ove točke su poznate kao Mjesečevi čvorovi.

Pojava u kojoj se država nalazi između Sunca i Mjeseca, točnije Mjesec iza Zemlje, u samoj točki gdje se gorepomenute putanje sijeku dovodi do toga da država zaklanja Sunčevu svjetlost i Mjesec se onda pojavljuje kao totalno crn i to se naziva Lunarnom eklipsom. Solarna eklipsa se događa onda kada se Mjesec nađe između Sunca i Zemlje, Mjesec sada zaklanja Sunčeve zrake, pa se sa Zemlje, Mjesec čini kao crn sa žutim obodom. Solarna eklipsa se obično događa dva tjedna nakon Lunarne eklipse.

Lunarna eklipsa u astrološkom smislu donosi promjene i krize, ali i emotivna i duhovna iscjeljenja u onim poljima koja su aktivirana Lunarnom eklipsom, za to je potrebno da pogledate svoju natalnu kartu. Lunarna eklipsa izaziva promjene, emotivne susrete, rastanke, to je trenutak kada stvari vidite onakvim kakve jesu, kada duhovnost dolazi do izražaja, kao i intuicija, ali i emotivni slomovi, nervoze, bolesti, dijagnoze.

Posebno se onda obraća pažnja na polja u koje Sunce i Mjesec padaju i kakve aspekte prave s drugim planetima, veoma je bitno ako natalne planete padaju na točan stupanj eklipse, onda događaji postaju još značajniji. Interesantno je da sa eklipsa bolje korespondiraju oni znaci koji su istog elementa, tako da će ova Lunarna eklipsa donijeti dobre okolnosti vatrenim i zračnim znacima, a izazovne okolnosti zemljanim i vodenim znacima, za njih će bolja biti pak solarna eklipsa koja će se dešavati krajem veljače .

Kako je u pitanju Mjesec u znaku Lava, naše tendencije će biti usmjerene na samopotvrđivanje, razvijanje velikodušnosti, sigurnosti i ljubavi prema najbližima, ova eklipsa može donijeti obilje kreativnosti, možda dosadašnji problem počnete promatrate drugačije, te samim tim i nađete rješenje. Lav je kreativan znak, vatren i fiksan, on nas primorava stupiti u vezu s unutarnjom energijom i ostanemo dosljedni u tome, kao iu odlukama koje donosimo. Lav je okretan, srčan, vitalan, ali i ustrajan, dosljedan i odgovoran, tako da će nas Lunarna eklipsa naučiti kako se zauzmemo za sebe, najbliže i ono što zaista volimo, a to često znači promjenu dosadašnjih životnih okolnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK