Magija

Mjesečevi čvorovi-Kako čvorovi djeluju? (Astrologija)

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U današnjoj astrologiji sve je rasprostranjenije mišljenje o važnosti čvorova. Za razliku od istočne, zapadna astrologija sklona je jednostavnim objašnjenjima ovih točaka tumačeći ih, uglavnom, pozitivnim (sjeverni čvor) i negativnim djelovanjem (južni čvor). Medjutim, oni imaju mnogo složenije značenje u životu svakog od nas. Mjesečevi čvorovi po prirodi su malefici ali Rahu može biti i dobročinitelj. Medjutim, sve što da on poslije i uzme. Kada su destruktivni, Pluton je spram njih pravi andjeo, a kada daju, Jupiter je prava cicija. Medjutim, oni nemaju mnogo veze s običnim, svakodnevnim stvarima. Rahu je brz, oštar, hrabar, nepredvidiv, nestrpljiv i ekstrovertan. Aktivan je danju i uzrokuje veliku potrebu za neovisnošću i daje veliku motivaciju u svemu što se radi, posebno kada se teži osvajanju slobode. Daje genijalnost kao i sva iznenadna otkrića i spoznaje. Sa druge strane, Ketu je suptilan ali i nasilan, čudan, pun iluzija, opsjena i magle. Aktivan je noću, a izaziva duhovne potrebe, daje intuiciju i želju za otkrivanjem tajni, lucidnost i veliku senzibilnost. I Rahu i Ketu izazivaju neobične okolnosti, uzburkavaju duh i donose nagle (ponekad i podmukle) promjene. Nikada ih ne treba tumačiti odvojeno već isključivo kao skup suprotstavljenih osobina izmedu kojih treba naći zlatnu sredinu. Zapravo, oni su neusporedivo moćniji od bilo koje planete, pa i od svih zvijezda zajedno! Snažno aktiviraju kuće u kojima su kao i planete koje su se u njima zatekle. Rahu više utice na zračne i vodene (Merkur, Venera, Saturn), a Ketu na vatrene planete (Mars na primjer) i na Jupitera. Dalje, Rahu je u korelaciji sa mentalno-emocionalnom strukturom licnosti i majkom (ukazuje na karmicke utjecaje na tu oblast), dok Ketu pokazuje na utjecaj karme na ego i mušku liniju (otac). Ako bismo, na najjednostavniji način, pokušali objasniti njihov utjecaj na naše živote, mogli bismo reći da nas južni čvor predstavlja onakvima kakvi smo dok sjeverni govori kakvi bi trebali biti. U nekim tekstovima na ovu temu poistovjećuje se njihovo značenje u znacima sa značenjem u odgovarajućim kućama (Blizanci i treća kuća, Rak i četvrta itd.). To nije točno, što ćemo vidjeti u nastavku ovog teksta. Osim toga, veliku važnost treba pridati vladaocima kuća u kojima se čvorovi nalaze tj. njihovom položaju u horoskopu i relacijama s drugim planetima.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK