Merkur u Ovnu predstavlja intelekt koji je uvijek željan novih iskustava, jer za njega ne postoje riječi “prošlost”, “jučer”, a ni “sada”. On će uvijek pitati “što ćemo raditi sutra”. Ako postoji mogućnost da svojim idejama pokrenuti svijet i podigne revolucije, onda ste dobili pravog borca ​​za nove ideje ili ideje koje mogu pokrenuti promjene. Gdje god postoji ideja natjecanja u znanju i govorništvu, kao i da ih strastveno brani, a onda i napadne – tu je i Merkur u Ovnu. Njegova poruka je “Snaga je u riječima i idejama” .

Venera u Ovnu je energično davanje u bliskim odnosima i samo ako joj pokažete otvorenost i strastvenost, možete joj i biti bliži. Ne otvarajte joj vrata od automobila, ne izvlačite joj stolicu da bi sela u nekom od restorana, nemojte je zivkati često, a posebno provjeravati, jer ona želi osjećati neovisno. Nemojte se iznenaditi ako vam, dok joj se udvarate, želeći ostaviti fin dojam, kaže “pređi na stvar!” Poruka Venere u Ovnu je “Snaga je u ljubavi i ja nemam vremena čekati neke bolje dane.”

Mars u Ovnu predstavlja borbenu i natjecateljsku energiju. Uvijek ćete ga prepoznati tamo gdje je potrebno pokazati prije svega bicepse i tricepse, dakle mišiće. Pomoć mu nikada nije potrebna, jer on sve može samostalno, zato što kroz individualnost i samostalnost dokazuje svoju snagu. Lupic snažno rukom o stol, udariti nogom, glavom o zid, a na crvenu signalizaciju na semaforu neće ni obraćati pažnju, jer što to i tko to može njega zaustaviti? Njegova poruka je “Makni mi se s puta, jer ću inače proći kroz tebe” ili “Željezo se kuje dok je vruće”.

Jupiter u Ovnu je dizanje poslije svakog pada ili neuspjeha, jer ostaje vrlo malo dolje ili na zemlji. To je zbog toga što i kada padne uvijek posjeduje dovoljno optimizma, koji će ga podići gore i nastavit će se bori da bi prevazišao prepreke i odgovorio na izazove. Za njega uvijek postoje rješenja, koja se pojavljuju tek kada je aktivan i inicijativan i kada prihvaća promjenu, jer Jupiter u Ovnu vjeruje u svaku promjenu. Za njega u promjeni postoji nada, podršku, sreća i dobro. Poruka Jupitera u Ovnu je “Daj mi snagu, a ja ću ti dati vjeru da istraješ u njoj i pobijediš”.

Saturn u Ovnu predstavlja sva pravila i ograničenja koja nam se nameću, ali silom i agresijom. To je zbog toga što razmišljada može izgubiti kontrolu i sigurnost kojoj teži ako ne pokaže silu. Slično kao kada gradite neke temelje i čvrstu strukturu, upotrebljavajući snagu, oružje i silu ,, jer je uvjeren da je onda kuća izgrađena na čvrstoj konstrukciji, pa je ni tsunami ne može srušiti. Ovdje težak i naporan rad disciplinuje snagu i impulzivnu energiju, pa se tek onda mogu ostvariti opipljivi rezultati, koji daju potreban osjećaj sigurnosti. Njegova poruka je “Nemam strpljenja za one koji se ne povinuju mojim pravilima”.

Uran, Neptun i Pluton su generacijske planete, ali pomenuću i njih.

Uran u Ovnu je napeta snaga i energija, koja se iznenada oslobađa kao uragan ili tornado. Niste se ni “osvijestili” što se događa, a on je već protutnjao pored vas. Kada ekstremni sportovi završe brutalno, onda je na dijelu Uran u Ovnu. Ne pokušavajte se suprotstavljate njegovim ideajama ili onome što je naumio, jer ne samo da ga nećete uvjeriti, već ćete vidjeti jednu eksploziju koja može vas pokosi. Svi neboderi i neboderi su Uran u Ovnu, jer on ovdje mora u visinu da bi dominirao iznad svih ostalih građevina. Svaki iznenadni prepad je Uran u Ovnu, a njegova poruka je “Čovječanstvo ne može ići naprijed bez revolucija” ili “Pravila postoje da bi se rušila”.

Neptun u Ovnu su uvijek neke nove spiritualne i duhovne tehnike, posebno one u kojim se radi s energijama. Zbog toga simbolično predstavlja vođe u spiritualnim i duhovnim krugovima ili one koji hoće da se dokažu kroz spiritualnost, duhovnost i mistične tehnike. Svaka aktivnost i inicijativa u sebi nosi maštu i snove, koji teže da se istaknu, dok erotičnost i magnetičnost mogu postati oružje u rukama da bi se dokazao, istakao i samoostvario. Poruka Neptuna u Ovnu je “Nijedna aktivnost se ne počinje, ako prije toga nije odsanjana”

Pluton u Ovnu predstavlja manipulaciju da bi se postigao vodeći i dominantan položaj. Vjerojatno ni trava ne raste tamo gdje Pluton prolazi ili gdje koristi svoje oružje da bi se dokopao moći. On je lider i vođa, koji je u stanju hipnotizirati masu kako bi imao moć i kontrolu nad njima, a svaka nova pobjeda u njemu budi još veću želju i glad osvajati, pa i da zavlada čitavim svijetom. Kroz borbu, natjecanja, ratove, prepreke i izazove oslobađa jaku i moćnu energiju koja je u stanju sve pretvoriti u pepeo. Međutim, ovo su i razne iscjeliteljske tehnike i transformacije koje pokreću nove cikluse, kao i smrt, a sve da bi se neki novi život zahuktao ili počeo. Njegova poruka je “Moja tama je početak svih početaka, kao što tama prethodi i rođenju” ili “Moji demoni su uvijek tamo gdje se odvija borba za život”.