Pluton i Jupiter u egzaktnoj konjukciji-Saturn i Mars su u konjukciji u Vodenjaku …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Važan dan je za suočavanje s vlastitim blokadama, strahovima, umjesto samog pukog promatranja društveno nametnutih barikada izvana. Pa da konstruktivno (Saturn) iskoristimo to vrijeme, i vidimo što nam se to događa trenutno na nebu, na što nas upućuju planetarne energije u narednim danima.

Kako su na nebu Pluton i Jupiter u egzaktnoj konjukciji, i to u znaku Jarca, kojim vlada upravo planeta Saturn, imamo baš lijep pogodan momenat da zastanemo. Kažem zastanemo, jer nema pogodnijeg trenutka od ovog razmisliti kuda smo se uputili i što radimo u životu. Pluton nam omogućuje da se trasforimišemo na dobokom razini, a kako mu se Jupiter pridružio, on širi cijelu ovu priču i stavlja naglasak na nju. Kojih se to starih šablona (Jarac) držimo a da nam oni više ne služe? Gdje je njihov korijen? Što nas je to nekada duboko povrijedilo, što smo svo ovo vrijeme gajili u vlastitom biću, a što je trulo i treba na svjetlost dana? Odakle dolaze strahovi koje imamo? Što to u nama traži duboku regeneraciju i iscjeljenje? Smijemo li istini pogledati u lice i da priznamo? Možemo li uvidimo gdje smo griješili, šta smo to uzeli zdravo za gotovo? Možemo li sada, ako to osvijestimo, krenuti ispočetka? Možemo li se odlučimo za nove izbore, i da odlučno ostavimo dotrajale stvari, ljude, odnose, misaone šablone, traume, strahove, neprerađene emocije iza sebe?

Odovor je, da, možemo! Kada na svjetlost dana izbacimo sve ono što smo gurali u neosvijetljene ladice bića, tada će se to transformirati. Neptun u egzaktnoj konjukciji sa Merkurom nam sada to i omogućuje. Merkur je planet svjesnog poimanja, pa sada umom možemo pristupimo svim onim nejasnim (Neptun) stvarima koje smo potiskivali, ili nismo mogli ili željeli da vidimo. Njihova konjukcija u znaku Riba je dobra upravo sa Jupiterom i Plutonom iz Jarca, pa sada pristup nesvjesnim sadržajima koji trebaju svoje iscjeljenje i regeneraciju, svjesno spoznajemo i svjesno im možemo pristupiti. Ribe su vodeni mistični znak, pa nam uvidi mogu doći upravo kroz snove, osjećaje, meditaciju, molitvu, inspirativnu glazbu, kada smo mirni i u centru svog bića, kada smo u tišini i postu. Onda, kada zatvorimo oči i potražimo pomoć Anđela da nam ukažu što to upravo treba da se u nama trasformiše. Ovih dana nam je lakše primamo poruke od višeg Vođstva (Merkur konjukcija Neptun). I ne budite u zabludi (Neptun) -kada se molite i Obraćate Anđelima, uvijek oni dođu. A ne produkti kolektivne svijesti.

I za kraj, kao šlag na torti, Saturn i Mars su u konjukciji u Vodenjaku, i traže naš pogled u budućnost. Saturn (blokada, strahovi) traži svoje oslobođenje (Vodenjak) kako bi se disalo i živjelo slobodnije. Mars je tu pokrenuti akciju kako bi došao do izbora slobodnog reagiranja, koji mu je u konjukciji sa Saturnom bio pod kočnicom. Ali Mars se polako odvaja od Saturna, i baš tu leži začkoljica, jer ide u izravni aspekt s Uranom iz Bika. Uran nam iz zemljanog znaka Bika već određeno vrijeme poručuje, da za promjenu moramo imati strpljenja, te trenutno brzopletost i ishitrenost nisu preporučljiva opcija. Mars će željeti sve odmah i sada, da se skoro agresivno (Sunce u Ovnu) oslobodi svih barijera, ali je samo kontrolirana akcija pravi izbor u ovom momentu.
To znači da sve počinje upravo u nama. Kada svjesno (Merkur) trasforimišemo (Pluton i Jupiter) u sebi ono što treba, mora proći vrijeme (Saturn) kako bi se naša fizička realnost prilagodila tome i kako bismo svjedočili promijeni u budućnosti (Mars Uran).

Moram još samo ovo da provučem, da Uran iz znaka Bika već neko vrijeme želi obratimo pažnju na to što radimo prirodi i planeti, što radimo vlastitim tijelima; i želi spoznamo da možemo i drugačije od onoga kako smo do sad radili. Nismo ga baš slušali pomno, ali sada smo na teži način usmjereni ka živom dokazu kako čovjek nije vlasnik planeta na kojoj živi, ​​već samo njen stanovnik, a da prava vlast pripada njoj. Ne bi bilo loše pretresti ovih dana vlastite stavove i vrijednosti, i osvrnuti se oko sebe, priznati istinu bez žmurenje i okretanja glave u stranu. Što nam je zaista bitno i neophodno, za postojanje na ovoj divnoj planeti bez da je svjesno uništavamo?

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK