Putinov put do Kremlj

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Povodom 62. rođendana Vladimira Putina, jednog od vodećih lidera na početku trećeg tisućljeća: Predsjednikova vještina je podignuta na starom znanju “da su kadrovi svih”. U lenjingradskom porodilištu “V. Snegiri “u ulici Majakovskog broj 5, prije nešto više od šest desetljeća, u utorak 7. listopada 1952, Marija Ivanova Putin rodila je sina Vladimira. Mariji je tada bilo 41 godina. Otac Vladimir Spiridonovic proslavio je radostan događaj s prijateljima iz tvornice “Jegorova” gdje je radio u osiguranju. Ruski povjesničari su u Putinovim rođendanu našli simboliku, jer se istog dana održavao posljednji kongres KPSS pod rukovodstvom Staljina.
Biografija predsjednika Rusije mogla bi poslužiti kao scenarij za film o dječaku iz radničke obitelji koji je maštao da postane obavještajac, a dogurao je do šefa svih obavještajaca i cijele države.

Obitelj Putin je živjela u “komunalnoj kvartiri”, zajedničkom stanu na petom katu u Baskovoj uličici broj 12. Bile su to stare zgrade napravljene u devetnaestom stoljeću. U istom stanu su živjele još dvije obitelji. Kuhinju i toalet su koristili zajednički. Sobu u “Komunalka” Putinov otac dodijeljena 1944. grejale su se na drva. Kupaonica nisu imali, pa su jednom tjedno išli u “Nekrasovsku saunu”.
Putin je u Peterburgu proživio 44 godine, završio desetoljetku, fakultet i počeo raditi.
U prvih pet razreda osnovne škole Putin nije blistao. Njegovi vršnjaci tvrde da ga čak nisu primali u pionire. Bio je nemiran ili kako se sada kaže “hiper-aktivno dijete”. Sve je krenulo nabolje kad mu je razredni starješina u petom razredu postala Vjera Gurevič, učitelj njemačkog.
U trinaestoj godini dječak je otišao u klub “Trud” da trenira džudo. Kad se trener Anatolij Rahlin prebacio u sportski klub “Trubostritelj”, pri Lenjingradskom metalurškom zavodu, i Vladimir je krenuo za njim. Tu je Putin 1975. postao majstor sporta. Tamo se sprijateljio s braćom Arkadij i Borisom Rotenberg, koji su danas poznati biznismeni čije tvrtke surađuju s “Gazpromom”. Trenirao je u istom klubu i Anatolij Turčak, danas predsjednik poduzetnika Sankt Peterburga i parlamentarac Vasilij Šestakov.

Kao većina dječaka tog vremena Vladimir je volio ići u obližnji kino “Zrak”. Tamo je Putin gledao i domaći triler “štit i mač” o sovjetskim obavještajcima u fašističkoj Njemačkoj. Pjesmu za film “Od čega počinje domovina”, koju je napisao Benjamin Basner, Putin nikad nije zaboravio.
Kao učenik devetog razreda “odlučio” je postati časnik KGB. I otac Vladimir Spiridonovic je za vrijeme rata služio u jedinicama NKVD, preteči KGB. Djed Spiridon Ivanovič radio je kao kuhar u partijskim sanatorija, kao provjeren čovjek. Vladimir Putin, kao đak, krene na razgovor.

– Neki čika mi je rekao da KGB to razmatra tek poslije armije i kad završim fakultet. Pitao sam ga koji je to fakultet, pričao je Putin.

Na lenjingradskom Pravnom fakultetu konkurisalo je tada 40 kandidata za jedno mjesto. Na prijemnom je Putin dobio sve petice, jedino iz literarnog sastava – četvorku. Većina učenika s prava, generacija 1970-75, ne sjeća se Vladimira Putina. Uglavnom se družio s onima koji su trenirali borilačke sportove. Zabavljao s Ljudmilom Hmarinom, sestrom svog kolege Viktora. Ljudmila je završila medicinu i radi kao liječnik. Prijateljevao je i sa bas-gitaristom studentskog ansambla Aleksandrom Bastrikin koji je sada šef Istražnog komiteta Rusije.

Po završetku fakulteta Putin se i zaposlio u Velikoj kući na Litejnom prospektu 2, točnije u KGB za Lenjingrad i lenjingradska oblast. Radio je od 1975-84. Počeo je kao poručnik, au Istočnu Njemačku je otišao u činu majora.

U to vrijeme u lenjingradskom KGB-u radili su Viktor Čerkesov i Viktor Ivanov koji su dogurali do čina generala, a zatim su jedan za drugim rukovodili ruskim Odborom za borbu protiv narkotika. Ivanov se i sada nalazi na toj funkciji, a Čerkesov član parlamenta u oporbenoj Komunističkoj partiji.

& Nbsp;

U istoj “tvrtki” u Lenjingradu radili su generali Nikolaj Patrušev, predsjednik Vijeća sigurnosti Rusije, Aleksandar Bortnikov šef Federalne službe sigurnosti i Georgij Poltavčenko gubernator Sankt Peterburga.Iako se dugo zabavljao s jednom Ljudmilom, sudbina je htjela da se oženi sa drugom. U zimu 1981. stjuardesa kalinjingradskog odjela “Aeroflota” Ljudmila Škrebnjova letjela je za Lenjingrad. Kolega iz KGB predložio je Vladimiru provesti večer sa stjuardesama. Putin je već bio nabavio karte za nastup poznatog moskovskog komičara Arkadija Rajkin u Teatru Lensoveta na Vladimirsku prospektu. Kasnije je Ljudmila pričala da je Volođa bio skromno obučen. Zabavljali su se tri i pol godine, a vjenčali 28. srpnja 1983. Godinu dana kasnije, Putin je otišao na školovanje u Moskvu gdje su ga pripremali za odlazak u Istočnu Njemačku. U Dresdenu je bio od 1985. do 1990.

Iz nastavka Putinove biografije se lijepo vidi kako je KGB raspoređivao ljude i kako je on brinuo za svoje kolege, preseljavajući ih u Moskvu.

PRVO, SAMOPOŠTOVANJE GRAĐANA! Putin je preuzeo zemlju od Borisa Jeljcina kad je bila u potpunom rasulu. Brzo je podigao moral i samopoštovanje građana, koji su se osjećali tako poniženo u vrijeme Jeljcinove “gladne demokracije”.

Početkom devedesete godine major i tajnik partijske organizacije drezedenske grupe časnika KGB Vladimir Putin vratio se u SSSR. Postao je pomoćnik rektora Lenjingradskog državnog sveučilišta zadužen za međunarodnu suradnju. Za godinu dana rada na sveučilištu upoznao je podosta ljudi koji su kasnije napravili političku i biznis karijeru. Tu je i Igor Sečin, koji mu je postao jedan od najvjernijih suradnika i dogurao do potpredsjednika vlade.
U srpnju 1991, na poziv Anatolija Sobčak, Putin postaje predsjednik Komiteta za spoljnoekonomske veze gradske skupštine. U svoj odjel uzima Viktora Zubkova, specijalistu za poljoprivredu, koji je dogurao do predsjednika ruske vlade, spomenutog Igora Sečina, filologa, Vladimira Čurov, fizičara, a sada predsjednika Središnjeg izbornog povjerenstva, Dmitrija Medvedeva pravnika, svi znaju dokle je dogurao, i Alekseja Millera , ekonomistu, sadašnjeg prvog čovjeka “Gazproma”.
U ožujku 1994. Sobčak imenuje Putina za svog prvog zamjenika, pa je on postao šef i ekonomistima Aleksej Kudrin, bivšem potpredsjedniku vlade i ministru financija, Germanu Gref, predsjedniku “Sberbanka”, Dmitriju Kozakou, potpredsjedniku vlade, i Vitaliju Mutko, sadašnjem ministru sporta . Putin se uopoznaje is brojnim biznismenima među kojima je i Genadij Timčenko, najveći trgovac ruskom naftom.
Kad je Sobčak u kolovozu 1996. izgubio izbore Putin se prebacio u Moskvu. Za ulazak u Kremlj pomoći će mu Aleksej Kudrin, koji se već bio preselio u Moskvu.

Tako Putin radi sa svojim ljudima. Od šest desetljeća života, predsjednik je 13 godina na vrhu piramide vlasti – dva mandata kao predsjednik i jedan kao premijer. U tijeku je treći mandat.Stabilizovao je situaciju u Čečeniji i natjerao oligarhe plaćati državi porez. Kad je disciplinovao Borisa Berezovskog i Vladimira Gusinskog svi su shvatila da s novim predsjednikom nema šale. Jedino to nije razumio milijarder Mihail Hodorkovski, pa sad sjedi, istina u komfornom, zatvoru u Sibiru. Hrabrog Putina je pratila i sreća, jer je rapidno rasla cijena nafte i plina pa je država mogla podiže standard građanima. Nakon osam godina boravka u Kremlju, čak i neki strani državnici su ga nagovarali da promijeni ustav i ostane i treći mandat.

Odbio je i tako izbio “jake argumente” Zapadu koji je već krenuo da ga predstavi kao diktatora. Bio je premijer iu tandemu s Dmitrijem Medvedevom vodio zemlju. Sasvim je razumio ono što je govorio veliki ruski pisac Aleksandar Solženjicin da na Zapadu najviše hvale one političare u Kremlju koji su razorili zemlju. Prepustio je tu slavu Gorbačovu i Jeljcinu.

& Nbsp;

OD LJENINGRADA DO KREMLJA
* Vladimir Putin rođen je 7. listopada 1952.
* Studira pravo u Lenjingradu od 1970 – 75. godine
* Postaje majstor sporta, džudo trenira od 13. godine, 1975.
* U KGB za Lenjingrad radi od 1975. do 1984.
* Vjenčava se sa Ljudmilom Škrebnjovom 1983.
* KGB ga šalje u Istočnu Njemačku, u Dresden 1985. i tamo ostaje do 1990.
* U srpnju 1991. postaje predsjednik Komiteta za spoljnoekonomske veze gradske skupštine Lenjingrada
* U kolovozu 1996. Putin prelazi u Moskvu gdje počinje njegova karijera lidera Rusije

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Skidanje crne magije

Uklanjanje crne magije vrši se na daljinu, uz profesionalni tretman, pri čemu osoba kojoj se pomaže surađuje s bijelim magom i zajedno izvode ritual, svaki svoj dio.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Astrologija i numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €