Ribe opće karakteristike (ASTRO)

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Znak Riba je kuća Jupitera i egzaltacije Venere na 27. stupnju. Prvi dekanat regiji Saturnu, drugi Jupiteru, treći Marsu. Njegova priroda je hladna i vlažna, vodena, flegmatična, u pitanju je ženski, noćni, dvotelesni znak. Pripadaju mu grabežljive zvijeri, vodena stvorenja i stajaće vode. Umjereno je požudan, ima više djece, spretan s rukama i nogama, nema glasa, oprezan, gospodar snalažljivosti, hitar, uvijek oklijeva, neodlučan je. Od ljudskog tijela pripadaju mu stopala.

Na ovaj način tradicija opisuje znak Riba, i povezuje ga s anlogijom dvanestog polja i vodenog elementa. U pokušaju modernizacije astrologije, Ribama je dodijeljena i astronomska planeta Neptun, ali time ništa nije objašnjeno astrološki već je napravljena zabuna, koja nažalost traje i dalje zbunjuje sve one koji se sretnu sa astrologijom.

Razumijevanje je najbolja riječ koja opisuje pripadnike ovog znaka, jer njihov pristup situaciji nije logika već osećaj.Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu vrlo različitih ljudi.Spremne su da se daju u emotivnom smislu, uklapaju se u sliku drugih ljudi. Ugodno je da budu podrška nekome, ali i same traže podršku. Pored toga što nisu predodređene za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari se prihvate.

Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnošću i izraženim emocionalnim kapacitetom.Kao i Rak i Škorpion, osobe rođene u ovom znaku su često “dublje” nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjašnjive stvari koje život nosi, kako bi se osjećale sretno i ispunjeno.

Vladajuća planeta je Jupiter, ona je i njegova noćna kuća, za razliku od Strijelca kojem je dnevna, tako da on ovdje upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnošću. Zato su predstavnici ovog znaka intuitivni i posjeduju umjetničke talente.Instinktivno imaju razumijevanja za životne cikluse pa tako ostvaruju najbolju emotivnu vezu.Kada su previše posvećene drugima, mogu onemogućiti određeni razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti, nerijetko je da nekom prerano ili pretjerano pokloni povjerenje, pa se tijekom života mnogo puta razočara.

Negativna strana

Sklone su depresiji, izgledaju tužno i napušteno.Često vjeruju da su, ne svojom krivnjom, predodređeni za lošiji život nego što zaslužuju.Imaju dojam da je svijet jedno gladno i okrutno mesto.Traže sklonište kod drugih ljudi, tada su vrlo slabi, meki i gotovo infantilni.Brzo se obeshrabruju.Kad im nešto ne polazi za rukom, Ribe su sklone da se potpuno osame i razmišljaju o svojoj zloj sudbini.Mogu biti veoma lijene. Dopuštaju da se događaju stvari, a da pritom ne pruže ni mrvicu otpora. Često nemaju snage.Ribe su sklone bijegu u droge i alkohol. Kada dođe do “gustog”, nemaju snage da se odupru ili da učine bilo što za sebe. U seksu mogu biti vrlo popustljive i pasivne.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK