Magija

Runa Sigil, Sowelu-moć, sila, snaga, energija, tok, vatra, kanalisanje moći, tok promjene, snaga, sreća, uspjeh, blagoslov …

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Sowelu predstavlja prirodnu moć Sunca. Sunčeva toplina i svjetlost simboliziraju život, rast i sve ono što je pozitivno i dobro. Prema nordijskom mitu, Sunce voze preko neba u kočiji koju progoni veliki vuk. U indoeuropski paganizmu, Sunce je često povezivano s konjem (sunce u kočiji koju vuče konj). Oboje su simboli života i plodnosti. Simbol sunčevog kotača pojavljuje se već u neolitskom razdoblju diljem Azije i Europe. Sunčeva runa predstavlja kretanje i energiju. Sowelu označava kraj drugog ætt i kao Wyn simbolizira uspjeh i slavu. Ali Sunce je vrlo aktivan simbol za razliku od opuštajuće Valhalle. Uspješno smo došli do kraja ætt i zaključak je pozitivna runa. Ovdje se možemo nakratko odmoriti od puta u toplini i svjetlosti sunca, upijajući energiju za posao koji nas čeka.
Povijesni pogled i interpretacija:
“Sve teče”
Heraklit
Sowulo je višeslojan simbol, koji nosi u sebi više značenja. Recimo, u tri linije koje čine Runu možemo vidjeti kretanje, skretanje, i nastavak; što je jasno onima koji su proučavali formulu IAO (Isis, Apophis, Osiris), najčešće korištenu solarnu formulu u zapadnim granama magije (poznatu i kao vrhovno gnostičko Ime Boga). Dalje, neki autori asociraju oblik Rune s munjom, gromom koji je udarao iz neba, i prvi donio ljudima “vatru s neba.” Svakako, postoji vrlo snažna veza između Rune Sowulo i ideje vatre.
Ali ono na što ćemo ovdje da se koncentriramo je ideja Sowula kao Rune Sile, Moći i Energije. Sunce je izvor sve energije na zemlji. Sva dinamička energija (energija vode, stvorena kroz isparavanje izazvano Sunčevom svjetlošću) potječe od Sunca. Sva statička energija (nafta, drvo, samo ljudsko tijelo) također potječe od Sunca, i samo je privremeno “zamrznuta.”
U prenesenom značenju, Sunce je izvor sile koja protječe kroz postojanje i čini ga stvarnim. Energija ne može zaustaviti, ona može samo eventualno da se zadrži za određeno vrijeme, i onda mora biti upotrijebljena. Ovo nosi sa sobom dva značenja:
Prvo, Sowulo je praktično beskonačan izvor sile. On je uvijek prisutan, dogod postoji svijest; u svakom trenutku u kome možemo donijeti bilo kakvu odluku, mi možemo i stvorimo promjenu u realnosti. Jedino pitanje je s koliko sile raspolažemo, i gdje i na koji način tu silu možemo usmjerimo.
Drugo, Sowulo nas uči lekciji dinamike; svaka konstantna forma će biti prije ili kasnije uništena silom koja je u njoj sadržana. Čovjek koji pokuša skupi moć na jednom mjestu je kao čovjek koji gradi svoju kuću od štapova dinamita – prije ili kasnije, ta moć će se eksplozivno osloboditi. Tijek, kretanje, beskrajne promjene, neprestano … to čini univerzum.
Alternativa je led Ise – ali i taj led je samo privremen.
Runa Sowulo je posebno okaljana tijekom Drugog Svjetskog Rata. Naime, jedan od najstarijih simbola ove Rune, sunčev kotač (poznatiji kao svastika; sastavljen od dvije Rune Sowulo, jedne vertikalne jedne položene; jedan od najsvetijih simbola u svim europskim religijama još od neolitskog doba) je postao u umovima većine ljudi povezan s idejom Nacizma . Također, njemački elitni Schutzstaffel, poznatiji kao SS, je koristio dvije Rune Sowulo kao svoju oznaku. Za brisanje ove mrlje na povijesti će vjerojatno biti potrebni vjekovi …

asocijacije:
moć, sila, snaga, energija, tok, vatra, kanalisanje moći, tok promjene, snaga, sreća, uspjeh, blagoslov. Neki sustavi asociraju Runu Wunjo sa “radost” dok značenje “pobjede” daju Rooney Sowulo.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK