Magija

Runa Tyr, Tiwaz-Tir i Fenris

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Po priči, Loki se tajno oženio divkinjom po imenu Angra-Boda, s kojom je dobio troje strašne djece: vuka Fenrisa, božicu smrti Hel, i Iormungandr, Zmiju Midgarda. Loki je postojanje svoje djece skrivao od ostalih bogova što je dulje bilo moguće, ali su Fenris i Iormungandr ubrzo toliko izrasli da su ih Bogovi primijetili. Da bi riješio problem, Odin je poslao Hel u dubine Niflhajma, rekavši joj da može vladati nad devet svjetova mrtvih. Zmiju je bacio u ocean, u kome je ona izrasla toliko velika da se obavila oko cijelog svijeta, na kraju počevši gristi sebe za rep. Vidjevši taj zastrašujući rast, Odin je Fenrisa poveo sa sobom natrag u Asgard u nadi da će lrpz ljubaznost i prijateljstvo vuk postati pitom i da neće predstavljati opasnost za Bogove.
Međutim, Fenris je brzo izrastao do takve veličine da su se Bogovi plašili da mu priđu; svi osim Tira, koji ga je redovito hranio. Međutim, Fenris je nastavio rasti, i postajao je sve divljiji i besnije, dok se Bogovi nisu toliko zabrinuli u vezi toga da su se okupili i počeli diskutiraju kako ga vežu, da ne bi mogao napraviti štetu cijelom svijetu.
Uzevši vrlo jak lanac, po imenu Laeding, Bogovi su, navodno zabave radi, uvjerili Fenrisa da im pokaže koliko je jak tako što će se osloboditi nakon što bude uvezan lancem. Fenris, uvjeren u svoju snagu, im dopusti da ga vežu, i zaista – samo napne mišiće, i lanac se raspukne. Skrivajući svoje nezadovoljstvo, Bogovi su glasno slavili njegovu snagu; da bi nakon nekog vremena našli još jači lanac, Droma, i predložili Fenrisa ponovni ispit. Fenris je ponovo pristao, i opet je bez problema raskinuo lance …
Nakon ovoga, Bogovi su poslali Skirnir, Frejovog slugu, da ode do Svart-alfa-Hajma, i tražiti od patuljaka da naprave neraskidivi lanac. Patuljci su prihvatili posao, i od krajnje neobičnih materijala (zvuk mačjih stopala, ženska brada, korijenje planine, želje medvjeda, glas riba, ptičja pljuvačka …) načinili svilenkasto uže po imenu Gleipnir, za koje su rekli Skirnir da će postajati sve jače što se više isteže.
Bogovi su zatim pokušali uvjeriti Fenrisa ući iu treće nadmetanje snage; ali Fenris je postao sumnjičav kada je vidio tanko i naizgled slabašno uže, pa je zatražio da mu neki od Bogova da garanciju da će biti oslobođen ako ne uspije uže raskine. Bogovi su se za trenutak zbunjeno povukli, i izgledalo je da će čitava stvar propasti, ali je onda Tir prišao i stavio Fenrisa svoju desnu ruku u usta.
Fenris je zatim pristao ga vežu, i pokušao se oslobodi, ali bez uspjeha. Priznavši da je uze jače od njega, tražio je od Bogova da ga oslobode, ali su oni odbili – na što je on odgrizao Tirovu desnu šaku u zglavku. Nakon toga, Bogovi su na jedvite jade odvukli Fenrisa do neke izolirane stijene i vezali ga za nju; njegovi urlici su bili toliko snažni da se svijet tresao od njih. Da bi ga spriječili urlati, Bogovi su mu stavili mač u usta, s balčakom naslonjenim na donju čeljust a sa oštricom ubodenom u gornju, i tako ga ostavili.
Tir je ostao bez desne šake, ali je, budući najveći od ratnika, prosto nastavio svoj mač koristi lijevom šakom. Pritom, dobio je titulu “vučji ostaci” ( “wolf leavings”), a zglavak je na sjeveru nazivan “vučji zglob.” Fenris je ostao vezan do dana Ragnaroka, kada je prorečeno da će uspjeti raskinuti čak i neraskidivo uže kojim je vezan; on će se pojaviti na bojnom polju osvetiti nepravdu koja mu je učinjena, i upravo on će biti taj koji će ubiti Odina u borbi. I njegova smrt, međutim, je prorečena, pošto će ga Odinov sin, Vidar, ubiti neposredno nakon toga.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM