Što određuje uspjeh u karijeri? U kojoj su vam kući planeta uspjeha? Što kažu zvijezde ?!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sama ličnost je uvijek predstavljena 1. kućom i svaka osoba teži prirodno egzaltira u 10. kući, koja govori o tome, što će osoba vremenom postati. Primjerice, sa Venerom u 10. kući osoba se može baviti glazbom ili uopće ne mora imati profesiju, jer može biti kućanica, ali će je okolina opisati kao ugodnu i kulturnu osobu. Kada govorimo o karijeri, onda prvenstveno govorimo o Zenitu ili 10. kući, jer ova kuća govori o tome kako će se osoba izgraditi i što će postati u životu.

Karijera kojom će se čovjek baviti se prvenstveno procjenjuje iz 10. kuće, planeta koje su prisutne u ovoj kući i vladara 10. kuće (položaj u kući i znaku i aspekti). Kada osoba nigdje ne radi ili kada nema stalan posao, ona također ima neki položaj u javnosti i nešto što daje dojam o njoj, tako da je suštinski 10. kuća, ono čemu natus teži i što postaje.

Kuća posla i zaposlenih je 6. kuća i ona opisuje kakvo nam je radno okruženje, kao i kakve osobine ličnost pokazuje na poslu ili kao zaposleni. U ovoj kući je konkretan kontakt sa radom i ova kuća opisuje rad kroz koji ličnost može se konkretnije materijalizira. Kuća pokretne imovine i novca je 2. kuća i ona govori o izvoru prihoda, sposobnosti stjecanja, kao io sustavima vrijednosti.

Kada procjenjujemo profesiju, uzimamo sljedeće faktore:

• 10. kuća (znak u kojem počinje, planeta u ovoj kući)
• Vladar 10. kuće (pozicija u kući, znaku i aspektima). Ako na primjer, vladar 10. kuće Venera iu trigonu sa Marsom, profesija Najcessce neće ići iz simbolike Venere već iz Marsa. Primjerice, vladar 10. kuće je Sunce u kvadratu sa Saturnom – profesija će biti u simbolici Saturna i kuće iz koje Saturn dolazi. Kako je kvadrat osoba neće biti zadovoljna i može promijeniti posao i sve što je predstavljeno kvadratom ukazuje na prolazne poslove.

U slučaju da je vladar 10. kuće otišao u 6. kuću, onda je ovo dobro za uslužne djelatnosti, radionice ili za rad u zdravstvu. Ili, ako je vladar 10. kuće otišao u 7. kuću, onda su to javne ličnosti, političari, diplomacija, matiačri, itd.
• Sunce i Saturn
• Znak Jarca
• signifikatora temperamenta – pokazatelji podobnosti za određenu vrstu posla. Posebnu pozornost treba obratiti na Ascendant i njegovog vladara, a tamo gdje se nalazi vladar Ascendenta nalazi se i usmjerenost pažnje i interesovanje osobe (osoba sa vladarem Asc u 9. kući će imati potpuno različito usmjerenje i pažnju od osobe koja ima vladara Asc u drugi kući).

Sunce i Mjesec je važno uzeti u razmatranje, jer ukazuju na karakternu i emocionalnu podobnost osobe za neki posao, a ove dvije planete govore io potrebi za popularnošću i slavom. Često postoje iznimke, kada predhodni faktori ne moraju biti od primarne važnosti. Primjerice, planeta koja je na Ascendentu

-može biti jak i čvrst profesionalni pokazatelj, kao i kod još

-nekih iziuetaka.

Pluton kao planet koja significira posao – govori o poslu u banci ili o mogućnosti profitiranja u ratnim uvjetima, nakon nečije smrti.

Neptun kao planeta koja significira posao – uz ostale čimbenike može se govoriti o liječnicima, farmaceutima, kemičarima, glumcima, itd.

Uran kao planet koja significira posao – to su djelatnosti u urbanim sredinama, nova tehnologija, kompjuteri, zrakoplovstvo, inžinjering, velike reforme ili nagle društvene promjene mogu utjecati na posao s kojim se osoba bavi.

Saturn kao planeta koja siginificira posao – poslovi koji zahtijevaju trajnost ili koji se razvijaju u kasnijem razdoblju života, poslovi koji podrazumijevaju određeni status u društvu, političari, itd.

Jupiter kao planeta koja significira posao – lakoća pri stvaranju karijere, izdavašvo, veletrgovina, akademci, profesori, stranci – sve to utječe na status i karijeru.

Mars kao planeta koja significira posao – poslovi vezani za uniformu, policija, vojska, sportaši, medicinski radnici, kirurzi, čelnici, ali i mesari, građevinski radnici, itd.

Venera kao planet koja significira posao – galerijski poslovi, umjetnički skupovi, kozmetičari, frizeri, rad u butiku, muzikanti i mnogi drugi umjetnički poslovi, itd.

Merkur kao planeta koja significira posao – trgovački poslovi, ali i intelektualni poslovi, promet, predavanja, pisci, novinari, konzultanti, agenti, veze komunikacije, itd.

Mjesec kao planet koja significira posao – kontakt s velikim brojem ljudi, poslovi povezani sa stvarima za masovnu upotrebu, poslovi vezani za hranu, nekretnine, itd.

Sunce kao planeta koja significira posao – moć, uspjeh, kvalitetu, veličina, vlast, sjaj, pozornica, ponos – su faktori koji utječu na status i karijeru

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD