Magija

Sunce-izvor svekolikog postojanja i energije …. Sunce je duh, vječna i neuništiva srž našeg bića!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Sunce je izvor svekolikog postojanja i energije. Njegova snaga ima moć da stvara i uništava život. Ono je stožer oko koga se okrećemo ovdje, na trećem kamenu od Sunca.

Sunce je neuništivi duh koji prožima svako živo biće. Ipak njegova silina bi nas razorila da nema Mjeseca koji ublažava snagu isijavanja. Mjesec umiruje i preuzima energiju čime omogućava životu da se u potpunosti ispolji. Sunce je božanski otac, dok je Mjesec božanska majka.

Sunce je duh, vječna i neuništiva srž našeg bića. Mjesec je duša koja prima utjecaj, oblikuje ga i pruža mu mogućnost da se ispolji u fizičkom svijetu.

Osobna moć, karizma, autoritet i snaga dolaze od našeg unutrašnjeg bića. Kada nekom prosto ne možete odoljeti, kada vidite snagu glede, sigurnost u izražavanju i odlukama koje osoba donosi to je zbog bliske povezanosti sa samim centrom vlastitog bića. Osvještavanje unutarnjeg sunca postajemo toliko puni svjetlosti da privlačimo pažnju gdje god da se pojavimo. Samo naše prisustvo postaje dovoljno da se svi pogledi usmjere u našem pravcu.

Ipak, s ovolikom količinom osobne moći moramo biti pažljivi. Svjesno ili nesvjesno možemo sebe postaviti iznad drugih uslijed čega postajemo egocentrični. To je tamna strana unutarnjeg jastva iz koje se razvija ego.

Tanka je linija između istinskog buđenja unutarnjeg sunca i razvijanja egoizma. Taj odnos između svjetlosti i sjene možemo vidjeti u mnogim religijskim predstavama. U njima su ispričane duboke životne istine i mudrosti zaogrnute u metafore.

U kršćanstvu Isus govori: “Ja sam put, istina i život: nitko ne dolazi Ocu – sem kroz mene.”

Isus ovdje podučava svojim vlastitim primjerom i praktično pokazuje kako svatko može dostići Oca, odnosno Sunce u sebi.

Primjer istinski probuđenog sunca može se vidjeti u djelima velikih kraljeva koji su davno živjeli, a čiji se životi prepričavaju u mitovima i legendama. Jedan od takvih mitova vezuje se za Krišnu, za koga se predpostavlja da je živio prije nekih 5000 godina.

Kralj koji je milostiv prema narodu i koji zapravo sjedi na tronu da bi služio drugima. Također zarad dobrobiti naroda podnosi velike žrtve ako je to nužno i koji u svojoj mudrosti usmjerava i predvodi. To je slika idealnog Oca / Kralja koji je svetsan svoje istinske prirode i svjetlosti kojom obasjava druge.

U negativnom ispoljavanju nastaje izuzetno grub i prizeman ego. Danas smo svi svjedoci koliko je ego prisutan kod moćnika i političara. Oni postavljaju sebe na čelo države da bi vladali nad drugima. Koriste narod za svoje vlastite potrebe, umjesto da mu služe.

Sunce sa sobom donosi moć, ali također traži i žrtve. Međutim ako se moć koristi nepravilno ili još gore ako osoba ne umije upravljati s tom moći, prije ili kasnije dolazi do potpune propasti.

U indijskoj mitologiji Surya, Sunce oko svoga vrata nosi dragulj Sjamantaku. Ovaj dragulj onome tko ga nosi svakog dana daruje osam vagona natovarenih zlatom. Ako ga oko vrata nosi kralj dragulj će STITT kraljevstvo od poplava, suša, potresa i gladi. Pri tome darovaće obilje i bogatstvo cijelom kraljevstvu.

Za vrijeme Krišnine vladavine u gradu Dvaraki živio je Satrađit koji je provodio dane i noći na morskoj obali vršeći pokore kako bi umilostivio Sunce. Kada je Sunce postalo zadovoljno služenjem pojavilo se pred njim darujući mu dragulj Sjamantaku. Rekavši Satrađitu da će mu dragulj svakodnevno donositi osam vagona natovarenih zlatom Surya ga je istovremeno upozorio i na opasnost. Da bi sigurno nosio Sjamantaku oko svog vrata svako jutro mora okupati i obaviti svakodnevne molitve. U suprotnom bit će uništen ako ga nečist ponese.

U jednoj drugoj priči Surya je primorao svoju ženu, Samđnu da ga napusti jer nije mogla izdržati toplinu svoga supruga. Otišla je do svog oca da se požali na neizdrživu silinu žarkih zraka. Kada je otac poseavetovao kćerima da se s odgovornošću mora vratiti mužu, ona ga nije poslušala. Da bi mogla podnijeti isijavanje svoga muža, otišla je na Zemlju da bi vršila strogu pokoru.

U ovom trenutku jedno pitanje nameće se samo po sebi; kako izdržati i upravljati snagom i moći Sunca?

Ključ za rješenje ove zagonetke nalazi se u Mjesecu. Mjesec je taj koji zna sve naše tajne, želje i snove. On će nam reći da li smo u stanju sijamo zasljepljujuće sjajem ili moramo još uvijek da se krećemo misterizonim putevima duše.

Kroz utjecaj ega stvorit sliku o sebi kojom ćemo se predstavljati drugima. To će biti naša osobna karta. Ipak kakvi smo zaista u dubini duše zadržaćemo za sebe. Druge možemo lagati, ali sebe nikako.

Možemo misliti da smo dorasli određenom zadatku. Da bi se dokazali sebi i drugima preuzećemo na sebe više nego što možemo podnijeti. Mjesec, duša, upozorit nas da to ne radimo, ali pitanje je da li ćemo slušati glas intuicije.

Mjesec je zapravo djelić sveukupne moći Sunca. To je onaj djelić koji nam je dat i sa kojim treba da se ophodimo prema poštovanju. Sve ostale lude ideje koje nam padnu na pamet bolje da ostavimo po strani. Naše unutarnje svjetlo vodit će nas nepogrešivo prema cilju.

Snagu i moć Sunca nije lako dostići i za to treba dosta vremena. Zato ne žurite. Ronite po labirintu svoje duše. Prije ili kasnije bit ćete nagrađeni za uloženi napor i to onda kada se budete najmanje nadali.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK