Sunce u znaku Škorpiona-karakternosti na dijelu koja ni pod prijetnjama ili mučenjem ne bi progovorila!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Kao i svake godine, od kraja listopada pa do kraja studenog, Sunce se nalazi u znaku Škorpiona.
Pogledaće nas generalski malko spuštene glave s pogledom odozdo, procenjivačko odmjeravajući, a zapravo tražeći titraj koji bi nas odao. No nekome će od tog pogleda možda zastati krv u žilama. Nema baš ni osmijeha, sem ciničnog, jednim krajem usana kao da je neka blaža mišićna atrofija u pitanju. Kao da se u sebi silno smeje ali ga umor savlada pri pomisli da ono što ga je na tren tako uzbudilo i zabavilo podjeli i sa nama. Ako već sami nismo vidjeli – čemu onda … Tko popusti u nestrpljenju ispada iz igre. Tko ne ustraje u šutnji, il ‘ne daj bože izda poveden egom ili kopleks, markiraće ga kao škart prirodne selekcije i zaboraviti. Volja traži volju ravnu sebi, izazov dostojanstven tek toliko što je nezamjenjiv u toj ulozi. Baš kao i on. Od malena je znao da ne želi regiji prosjeku. Ili na vrhu da pobjednički leti orlovskim visinama ili na dnu do guše u blatu. Ali prosjek – nikada.

Ono što je za svijet mentalni napor ovdje nije napor nego strast, jedna sasvim posebna mentalna ostrašćenost izražena jasnim snajperskim fokusom i koncentracijom. Svatko drugi bi malaksao is pažnjom popustio, ali ne Škorpion. Podjednako djeluje zainteresiran kao da se radi o pitanju života ili smrti i kada pričate o egzistencijalnim dramama i kada prepričavate tračeve ili smarate o trivijalnostima tipa sniženja, rijaliti … Ne zna ni on kako da se isključi, a poželio je toliko puta. No nešto mu ne dozvoljava da izgubi poentu ili propusti zaključiti nešto o vama, o današnjem svijetu, o predlošcima koji vladaju, o namjerama i skrivenim motivima koji u ljudskoj prirodi žive. Zato ga zanima baš sve a energija koja prati njegovu misao vječito svježa ne umara se ni poslije osam sati radnog vremena. Uvijek može pričati, uvijek može pitati, uvijek može sumnjati, ismijava, provocira. Periodi njegovog povlačenja su kratki ali vrlo intenzivni, i tada se uvlači u gustiše mračnih šuma svoje duše u kojima zavijaju vukovi i krešte divlje ptice.

Karakternost na dijelu koja ni pod prijetnjama ili mučenjem ne bi progovorila. Ne poznaje strah, sem što vječiti strah od sebe samog ima. Od vlastite samodovoljnosti, od spremnosti da u trenu sve srušiti i nastavi dalje. Čuva druge od sebe, od svoje rušilačke strasti i neumoljive volje koju ako se desi da pusti da ga vodi i da je slijedi, obavezno vodi ka razaranju, gubicima i novim počecima. Jer, posebna je ovo priroda što je izgubila sve prije nego što je išta dobila. Zato iz minusa uvijek ide u plus, iz dugova u materijalno blagostanje, iz odbačenosti u obitelj, s dna bilo koje ljestvice samo prema gore, ka više. Potpuno suprotno recimo Jarcu koji se pada boji i sve te niske grane izbjegava plašeći se da onda nikada neće dospjeti do vrha. Ovdje netko tko je sebe vidio u jednom momentu kao “Ja sam Nitko” dokazuje da može voljom i samo voljom postati “I te kako Netko”. Zato je Škorpion čaroban znak, vrijedan ama baš svakog poštovanja od svih ostalih znakova zodijaka. Na kraju, zar onaj tko nosi mudrost gubitaka, a samim tim i Smrti same ne zaslužuje najveće počasti?

Pored VOLJE, druga ključna riječ za ovaj znak je ENERGIJA.
I ovdje moram odmah da napomenem da mi je beskrajno žao što je ova riječ protraćena i izlizana u posljednjim desetljećima u višenamjenskim kontekstima. Potpuno dronjavo i ofucano počinje zvuči jer je svak bezmalo koristi a da nije ni svjestan o čemu se radi.
Ali tko je vidio snagu Nijagarinih slapova gdje je Tesla (ne slučajno) odabrao mjesto za svoju laboratoriju, i tko je vidio redovnika u molitvi dok prelazi prstima po brojanici ili šamane u transu i vidio veliki sudarač, accelerator čestica najmoćniji na svijetu u CERNU (Centar za nuklearna istraživanja), i taj mir sveprisutni koji fokusira, sažima, privlači, nabija, lijepi energiju i ona postaje sve gušća pa evo vas u nekom Vlaškom kraju u Negotinskoj krajini, šetate u sumrak a nigdje žive duše, tek po neki lavež i zvukovi kojima ne možete naslutite izvor, a slutnje se množe razne i koža vam se ježi jer zrak bi nožem mogli presjeći, a zapravo energiju koja se zgusnula od naboja koju ovi domaći šamani nose i čija sela odišu tom energijom (iako je nekada zovu vlaška magija) i ne
slučajno opet – baš tu simbolično i jeste potavljena naša najveća hidrocentrala na Djerdapu sa svih turbinama koje ne staju, i onaj tko je vidio kako izgleda oslobadjanje nuklearne energije, i lansiranje raketa, i svo to sagorijevanje svakodnevno koje udišemo a koje opet priča o energiji, tek taj razumije da je energija dobrovoljna smrt jednog zarad života drugog. Rijeke zbog struje, plina zbog motora, a takav proces se beskrajno i neprekidno dešava u Škorpionima. To nije energija ljubavi ili energija koju netko ima pa kažemo “ima neku negativnu energiju” – to zapravo ni ne postoji, treba naći drugačije termine, a energiju poštovati i ostaviti na miru. Energija je pražnjenje, baš kao i seks. Pa zato Škorpion jeste seks, ali samo ako smo se ispraznili, lansirali rakete u visine i došli do zvijezda, raspršiliu na milijarde atoma i izgubili svaki osjećaj za tijelo postajući energija. Sve ostalo što zovemo seksom uglavnom je erotika Bika, sentimentalnost Vage, pripadanje i maženje Raka ili animalno njuškanje i upoznavanje Ovna.

I ta škorpionski energija je najstariji oblik iscjeljivanja, zapravo – samoisceljivanje. Nekada i seks ozdravi hormone i otvori čakre, baš kao i povlačenje u manastire ili prirodu gdje se uporno meditira i moli. Da ne pričam o narodnim legendama koje svak zna, kako je negdje neka žena spasila dijete mucavosti, otklonila bradavice nekome i tome slično. Jednom baš davno, ima tome preko deset godina ali pamtim kada mi je klijentica pričala da je imala problem sa štitnjačom, i u vlaku dok je putovala ka Nišu desi se da baš pored nje bude ženica koja joj ponudi da joj to riješi. I riješi joj. Narodski rečeno, izbaje da ona više nije imala nikakvih tegoba. Ili da vam pričam o mojoj babi, porijeklom Vlajna koja me je kao malu bajala i riješila astme. Pluton na mom Asc, očeva majka (prva kuća je četvrta od desete, dakle majka od oca) u sekstilu s mojim Merkurom i Neptunom u 3. Dom

Jer to je energija preživljavanja, pan-energija u svakom Škorpionu, koja je tu od pamtivijeka, od početka svega. A sasvim logično, iu svakome od nas, oslikana je vjerno kroz kuću koja se u Škorpionu nalazi, kroz planete u Škorpionu ili samog Plutona – a svi ih negdje imamo u horoskopu. I tamo gdje su govore o tome gdje je ta naša energija i koji atributi ne prave kompromis sa svijetom, jer imaju volju neprikosnovenu, nepokolebljivu. Tu smo provereno tvrdoglavi, neustrašivi i po malo – ludi. Ali ne caknuti ludi, već ludo hrabri i nepopustljivi. To su geni takvih naših predaka koji su donosili odluke o životu gledajući smrt u oči, zato kirurgija, neonatologija, zato generali, i generalno vojska, zato trepet i visina organizacija u kojima nema sale ni mjesta za puno pogrešaka. To je volja da se s odvažnim i velikim samo hvatamo u koštac – i sve u slavu života, jer jedini njihov neprijatelj je smrt. Ako ovnovski Mars prirodan pobjednik u krčenju novog svijeta, Škorpionski Mars je prirodni pobjednik u borbi za život.

A do tada, svaki Škorpion mirno spava, u nekakvoj rutini koju sebi stvori, pa djeluje kao da ni E od ove energije i volje nema. Ali ne zavaravajte se, samo čeka tren kada će u životnu egzibiciju koju rijetko tko drugi može preživjeti bez posljedica. Ujedno savjet i Škorpionima da prestanu druge da huškaju na promjene i ono što su oni sami uspjeli, jer nema svako taj impuls tako jak i volju tako suverenu. Ponovno rađanje minimum jednom, a kod plutonovskijih priroda i više puta u životu. I to baš onda kad se nitko ne nada. Ili onda kada je suludo. Kada je izvan svake logike i smisla. Poput gena koji su nekada davno imali dva puta. Ili kroz šumu gdje je neprijatelj mnogo jači i gdje je samim tim vjerojatniji ishod njihove smrti, ili kroz rijeku nabujalu i široku koja poput zahuktale smrti mami i zove. I oni krenuše baš tuda. Mnogi izginuše, al od ono malo njih što je ostalo živo rodiše se Škorpioni. Plaše se rijeke, no ne znaju da je se plaše samo zato što im se energija zahukta kad je vide, kad most prelaze, kad rijeka nadođe, jer sjeća se energija te borbe, te muke i izdržljivosti, no ujedno i pobjede pa je bespogovorno poštuju . Pa kad šetate Savskim kejom, a ono sve Škorpion do Škorpiona namjestio sebi splav. I zaista kad nekretninu egzistencijalnu sebi stvori, o rijeci neka razmišlja, jer samo rijeka zna sve tajne koje u sebi nosi. I nitko, nitko više …

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

60 RSD

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,85 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

MAKEDONIJA

53,1 MKD