Magija

Tumačenje planeta u odnosu na četiri faktora

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

1. Planet se može tumačiti u odnosu na svoju prirodu.

2. U odnosu na znak u kome se planet nalazi.

3. U odnosu na polje koje označava, primjerice Mars označava šesto polje, ako je na vrhu šestog polja znak Škorpiona ili Ovna, odnosi se na sva pitanja posla, bolesti, kolega, životinja, prehrane i slično.

4. U odnosu na Almuten stupnja, dakle planetu koja ima najveći utjecaj na danom stupnju. Almuten danog stupnja i dispozitor znaka govore o kontekstu ispoljavanja danog kvalitete. Vrlo često Almuten je ista planeta koja je i dispozitor, ali ne mora uvijek biti tako.

1. Mjesec je planeta koja se simbolično odnosi na podsvijest, emocije i sigurnosne vrijednosti, majčinski instinkt i slično.

2. Mjesec u Vagi svoje sigurnosne potrebe ispoljava unutar društvenog angažmana. Ima potrebu da se povezuje s drugima. Osjeća se najbolje u vezi sa sobom kada može doprinijeti zajednici. Ima potrebu za harmonijom i teško joj padaju duboke emocije, zato izbjegava sukobe.

3. Ako Mjesec vlada trećim poljem, a smješten je u šestom polju, njegovo djelovanje će se odnositi sada na komunikaciju i svakodnevne aktivnosti. Na općem planu, Mjesec u Vagi se ispoljava kao u navedenom primjeru pod opcijom 2, ali na specifičnom planu, ovaj Mjesec govori o potrebi osobe da bude bliska sa okruženjem, braćom ili sestrama. Često će imati problem s organizacijom ili će započinjati mnoge projekte, bez da ih ikada završi.

Misli te osobe su pod utjecajem raspoloženja i emocija. Naglašena je intuicija. Sva ova svojstva se implementiraju kroz polje šest, gdje se natalni Mjesec nalazi, pa će sve navedeno osoba pokazivati ​​unutar radnog okruženja na primjer, ili na zdravstvenom planu. To znači da zbog nemogućnosti da se osoba organizira ili problema s kašnjenjem to može utjecati na njen posao.

Osoba je nasigurnije kada je u mogućnosti da poveže svoje svakodnevne aktivnosti s poslom ili može biti u situaciji da radi s nekim od rođaka, sve ovo spada u kombinaciju 3-6 polja.

4. Kada smo ovo razmotrili, većina modernih astrologa bi pogledala i položaj Venere, jer ona govori o daljnjoj prirodi Mjeseca. Prema Dorotejevoj tablici dostojanstava, na drugom stupnju Vage su sljedeće planete:

-Sedište / Venera / 5
-Egzaltacija / Saturn / 4
-Triplicitet / Saturn / 3 ako je u pitanju dnevno rođenje
-Termin / Saturn / 2 pošto je u pitanju drugi stupanj
-Lice / Mjesec / 1

Kada se zbroje bodovi, dobiva se da Venera ima 5 bodova, a Saturn čak 9 bodova. Što znači da u natalnoj karti ove osobe za detaljnije informacije o njenom Mjesecu, gledamo i položaj Saturna. Ako se Saturn nalazi također na 7 ° Raka, gdje je u izgonu iu trećem polju, onda to govori o osobi koja vrednuje disciplinu i odgovornost zbog Saturna. Osoba se osjeća sigurno kada ima sigurne i zacrtane okvire po kojima bi se kretala i koje bi pratila.

Međutim koliko god joj odgovarala disciplina, osoba teško da može biti disciplinirana, jer je Saturn u Raku i to govori o vrlo slabim ograničenjima. Jedina ograničenja koja mogu postojati se odnose na ispoljavanje emocija. Osobi je teško biti taktična i organizirana u privatnom životu iu vezi s bliskim ljudima i to će je frustrirati i donositi nezadovoljstvo i nesigurnost, kao i teške misli i strahove, jer su Saturn i Mjesec u kvadratu. Međutim kako se Saturn nalazi na 7 ° Raka, tu sadrži triplicitetu, termin i lice Venere. Tako da sada imamo recepciju između Saturna i Venere, iako postoji među njima kvadrat.

Kako tumačiti recepciju? Zamislite da postoje dvije osobe. Jedna je Saturn u Raku, druga je Mjesec u Vagi. Ni jedna ni druga osoba nisu najbolje položene, jer je Saturn u Raku u izgonu, a Mjesec u Vagi, jedino dostojanstvo koje ima se odnosi na Lice.

Međutim u kontaktu, Mjesec nudi Saturnu egzaltaciju, a Saturn Raku sjedište što je odlična kombinacija i što omogućava da se tenzija kvadrata smiri. Ako su dvije osobe posvađane, i jedna ima ono što treba drugoj, a druga ono što treba prvoj, onda će one ma koliko god posvađane (kvadrat) da dođu u kontakt, jer im je to od interesa.

To je kao da ne pričate sa susjedom, ali da biste oboje skuhali kavu, vama treba šećer koji on ima, a njemu kava koju vi imate. Kada razmijenite proizvode to ne znači da ste sada dobri susjedi, to znači samo da vas je povezala slična situacija.

Prevedeno na Saturna i Mjesec to znači da kad god se javi problematična poslovna situacija ili problem s kolegama osoba može u svoju korist da nađe rješenje ili dobiti pomoć / savjet / sugestiju kada joj je to zaista potrebno, što ne znači da će isto vrijediti i za emotivne odnose, za odnose s djecom i obitelji, ako to ne spada u domenu Saturn – Mjesec recepcije.

Recepcije su najviše korištene u horarnoj astrologiji, obično su ukazivale na ostvarivanje pitanje ako je recepcija po sjedištu planeta u pitanju, ili pomoć drugih osoba ili sretne okolnosti, ako su u pitanju recepcije po egzaltaciji i terminima.

Ovo je samo jedan vid tumačenja aspekta i pokušaj sistematizacije svih faktora. Ovo nije i jedini način, ali je svakako logičan za povezivanje. Također, ovisno koje pitanje postavljate mijenjat će se simbolika planeta, jer Mjesec može značiti i narod, majku, ribare, djecu, dom, trudnoću, ženu … Ovisno od pitanja mijenja se i kontekst interpretacije.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK