VENERA U OVNU – KOJU SAD REVOLUCIJU BUDIM?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jeste li ste pitali, vi zaljubljenici u astrologiju, zašto ima toliko planeta koje nose i predstavljaju muški princip (Sunce, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton), a samo dvije ženski (Venera i Mjesec)? Da li su samo dvije uloge žene priznate u ovom društvu (majka i supruga), kako se detaljnije upoznati s pravom prirodom jednog ženskog natalnog horoskopa, kako dublje ući u njenu suštinu, čime je opisati, što još analizirati, ako samo dvjema planetima možemo opisati ženu?

Planete nose imena iz grčke i rimske mitologije, te su imena i nosači planetarnih utjecaja. Iza svakog imena stoji značenje. Ako kažemo Neptun to nije samo riječ, nego iza tog imena stoje mnoge priče iz mitološke baštine, slike i simboli. Neptun u rimskoj, Posejdon u grčkoj mitologiji je Bog svih mora i morskih dubina, otac mnogobrojne djece s nimfama i ostalim božicama i smrtnim ženama, brat vrhovnog Boga Zeusa ali brat Hadov ili Plutonov, itd, onda se sjetimo njegovog trozupca, slike vjenčanja s njegovom omiljenom ženom Amfitriti i dupinima u vodi i priče kako je on nju pronašao, njegove brade i ljutine kojom pomiče valove i pravi bure.

U ovoj sad priči razmišljamo o ženama i boginju s Olimpa. Svi znamo za Veneru tj. Afroditu, koja je raskošnom ljepotom i činima omađijala svakog koga je htjela, te sa svojim vječitim ljubavnikom Marsom ili Aresom pravila mnoge ljubavne zaplete i skandale. Ipak, na olimpskom prijestolju, naročito rame uz rame sa prvom i glavnom postavkom Bogova sa Olimpa se nalazi mnogo žena. Recimo Hestija (Vesta u rimskoj mitlogiji) sestra od Zeusa, Posejdona i Hada, pored najvažnijih Boginja iz prve postavke – Demetre i Here – koje su zapravo oličenja ili sinonimi za ono što mi u astrologiji zovemo majčinska figura (Demetra) i supruga ili žena ( HERA). Pored ovih Boginja, po hijerahijske rangu vrlo blizu njima se nalaze Atena, Perzefona, Heba i Artemida. Dakle i one predstavljaju u simboličkom smislu dijelove ženskih princ

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Skidanje crne magije

Uklanjanje crne magije vrši se na daljinu, uz profesionalni tretman, pri čemu osoba kojoj se pomaže surađuje s bijelim magom i zajedno izvode ritual, svaki svoj dio.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Astrologija i numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €