Magija

Venera u retrogradnom hodu-Zato je bitna retrogradna Venera ?!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U astrološkom smislu dosta planetarnih dešavanja i rijetkih aspekata među planetima. Interesantna godina je i po tome što će do kraja ove 2020 godine, dvije planete koje predstavljaju arhetipe ljubavnika – Venera i Mars ići retrogradno. Kad kažem retrogradno to znači idu unatrag (prividno, astrološki fenomen), dakle u jednom trenutku usporavaju, staju, a zatim kreću onim zodijačkim pojasem unatrag kuda su već prošli … simbolika retrogradnosti i njeno tumačenje ovisi od planeta do planeta. Nije isto kad Merkur ide retrogradno, kad Venera a kada je Mars retrogradan. Zato je važno da znamo kako da se postavimo u narednom razdoblju, što da očekujemo i što zapravo donosi nama ovaj natraške hod ljubavnih planeta. . Ona kreće unatrag iz znaka Blizanaca, a izlazi iz retrogradnosti 25.6 takodje ujutro. Tijekom ovog razdoblja, dakle 42 dana koliko je uvijek, jednom u 19 mjeseci retrogradna, desiće se dosta promjena na nebu, pa su vjerojatne i ozbiljnije promjene u odnosima ali i dešavanja u područjima koje su zahvaćene u našim natalnim kartama njenim tranzitom.

Prije svega je važno znati kako se tumači retrogradnost Venere općenito, zatim kad prolazi kroz znak Blizanaca. Važno je znati gdje se u to vrijeme nalazi njen dispozitor (Merkur, jer je on vladar znaka Blizanaca), ispratiti njegovo kretanje i promjene u toku tog razdoblja. Važno je također obratiti pažnju na aspekte koje ona pravi s drugim planetama kad bude pravila retrogradni hod, kao i ostale fenomene koji se događaju tijekom tog razdoblja (pomrčine Sunca ili Mjeseca, Mlad Mjesec itd). Na kraju ili pak na početku (ako idete od sinteze ka analizi ili obrnuto) pogledati koje se Fiksne zvzd ili Constellation aktiviraju dok ona bude kretala nju unatrag.

Jedan fenomen, kao što je ovaj, Venerina retrogradnost, ali i svaki drugi astrološki, može i treba tumačiti u okviru promjena i događanja na individualnom, kolektivnom i globlanom razini. Jer mi smo svi jedinke, ali itekako ovisimo od okoline, društva i kolektivnog trenda, globalnih dešavanja i puteva koji su zacrtani globalnom politikom i ostalim događajima, a jedan od njih je trenutno aktivirao cijeli svijet i mijenja ga iz dana u dan. Svakako da nas zanima što nama donosi na osobnom planu ovakva Venera, te je važno pogledati prije svega kroz koju našu natalnu kuću tranzitira, koje aspekte pravi sa ostalim planetama, da li aktivira neke naše planete pa samim tim i natalne aspekte koje nosimo kao obrasce i koji mogu biti upravo ovom retrogradnom Venerom aktivirani, u vidu dešavanja ili događaja koji nam slijede.

Prije iznošenja astroloških činjenica u vezi aspekata i objašnjenja kombinacija znakova i planeta, i njihove simbolike i mogućih dešavanja ovog tranzita treba da se objasni što označava Venera, koja je njezina osnovna simbolika i primarna energija kojom ona zrači. Često Veneru povezuju s osjećajem ljubavi. Ali to je donekle korektno. Venerinu energiju povezujemo s drugom čakrom, onom koja se nalazi i povezuje s genitalnim organima, ona koja budi vatru i želju za seksualnim činom, fizičkom privlačnošću, potrebom za reprodukcijom i organima koji su povezani s tim. Venera voli uživati ​​i da je zaljubljena. Da bude osvojena i zadovoljena. Biti zaljubljen nije isto što i voljeti. Stari Grci ovu vrstu ljubavi su nazivali Eros. Oni su poznavali tri odvojene vrste ljubavi – Eros, Filos i Agape. Filos kao osjećanje ljubavi koje se budi u nama možemo prije povezati sa Mjesecom, planetom koja nam je mnogo bliskija, koja je osobniji i koja predstavlja našu dušu, u kojoj su pohranjena sva naša sjećanja i osjećaje, iskustva u odnosima iz prethodnih života, te najbliže ovo osjećanje možemo objasniti težnjom da želimo najbolje drugoj duši i da je tako volimo i na taj način sjećamo. Naša duša je besmrtna i mi u njoj nosimo sjećanje da smo svi jedno i iz te jedne, više bratske ljubavi i suosjećanja prema drugim ljudskim bićima osjećamo ljubav. Treća vrsta ljubavi, Agape – božanska ljubav, je spiritualna ljubav, ona koja je najčistija i lišena ega, ona koja je povezana s odanošću, nekritikom, požrtvovanošću i potpunom predajom, te ovu bezuvjetnu ljubav u astrološkom smislu povezujemo s planetom Sunce.

Kada upoznamo nekog novog u životu, odmah osjetimo da li nam se ta osoba svidja ili ne. Imamo neki osjećaj već nakon prvog kontakta. Daljnjim ulaskom u razgovor ili vidjanja, ako nas ta osoba zainteresuje, imamo potrebu da se družimo ili da imamo nešto više od toga s njom, mi se zaljubljujemo i želimo da smo što više vremena s njom. Zaljubljenost je emocija koja je više vezana za potrebu, našu potrebu koju osjećamo u sebi kad mislimo na tu osobu. Potreba je i sekualna čin, zadovoljenje naših osjetila i potreba za kompletnim spojem s osobom koja nam se svidja. Vremenom nestaje zaljubljenost i imamo sve manju potrebu da imamo seksualne odnose i odatle postoje dva puta, jedan je da se zaljubljenost pretvori u ljubav, a astrološki da iz aktivacije Venere prebacimo akciju na Mjeseca, tj. tada nam se aktiviraju i aspekti koji su povezani s ove dvije planete iz natalne karte. Nama je zaljubljenost potrebna da bi se privukli, a ta privučenost u astrološkom smislu, ali u domeni karme, znači da iza svakog odnosa i privučenosti postoji razlog zašto nam se ta osoba sviđa a vremenom i isplivati ​​zašto nam je došla u život, točnije zašto smo je pustili u život. Uglavnom su to lekcije karme u kojima učimo, rastemo, stječemo nova iskustva, ispravljamo ili pravimo pogreške. Svaki odnos, svaka osoba u našem životu je prikazana nekom našom planetom, te će u našim natalnim kartama Venera opisivati ​​sve veze i osobe s kojima imamo seksulane odnose, koji nas privlače, koji nam se sviđaju i sa kojima razmjenjujemo flert, uživanje, strast i zadovoljenje.

Ljubav nema puno veze s tim. Ljubav je vrhunsko osjećanje bliskosti s drugom osobom, u svakom smislu. Pa zato, ukoliko mislite da je vaša Venera dobro postavljena s partnerovim Marsom i obrnuto, kao i neke druge planete, to je samo jedan dio priče, onaj erotični dio, te mnogo je važnije da vaš Mjesec ili njegov ima dobar kontakt s vašom Venerom ili nekom planetom koja je vladar vašeg horoskopa, ako želite da vaša veza traje, da se pretvori u Filos (u kojoj također postoji seks!). Po čakrama objašnjeno, energija koja se stvara u drugoj čakri, tj. onoj koja se nalazi ispod trbuha, u razini naših kukova, u odnosu sa nekim može ostati na tom nivou, ali može se digne do prsne čakre, one u kojoj se nalazi naša duša, kojom vlada Mjesec. Za to je potrebno vrijeme, rad na odnosu, osjećanje koje mi sami u sebi imamo u vezi bliskosti ka sebi pa i drugima. Ako smo mi u tom dijelu spokojni, ako smo mirni i u sebi gajimo osjećaj ljubavi mi ga možemo podijeliti s drugima ili osvijestiti kroz nekog drugog. Uvijek smo u pitanju samo mi i rad na sebi. I naravno u svemu je potreban balans, pa iu ovim prelascima iz jedne faze u drugu, te točkica u Jinu i Jangu mora se upotpuni. Nijedan odnos ne može postojati bez seksualnog konktakt i obrnuto, nijedan odnos nije samo seksualni.

Postoji i drugi put iz zaljubljivanja, u osvješćenje – tko je zapravo ta druga osoba, da ta osoba nije tako idealna kao što smo mislili tj. osjećali, da i ona ima mane. Energija iz druge čakre, Venerine čakre, može pasti niže, u prvu čakru, kojom vlada Mars. Tada nastaju borbe, konflikti i strasti, nerauzmevanje i neprihvaćanje druge osobe kao takve. Tada veza postaje mučna, osjećaj zaljubljenosti može pretvoriti u borbu, nemir i mržnju.

Što je sa trećom vrstom ljubavi, tj. sa Agape, kad se ona budi u astrološkom smislu i sa kojom je planetom povezana? Sunce je planet u astrološkom smislu koja vlada petom kućom zodijaka, onom koja je u domeni petog astrološkom znaka – Lava, a koja se odnosi na ljubav. Sunce je ono koje nam daje život, koje oživljava u nama svojom toplinom i svjetlošću naše tijelo. Sunce je planeta koja vlada našim svjesnim dijelom, egom i našom osobnošću. Da nemamo svijesti ne bi bili ovo što jesmo. Sve drevne civilizacije u centar postojanja stavljaju Sunce i slave ga. Ono jeste naš Bog. Dakle kada Venera dođe u kontakt svakih 19 mjeseci i to uvijek kad je retrogradna, kad se ove dvije planete spoje, stvara se jedan krak petokrake ili jedna latica ruže koju Venera veze u svom ciklusu, te nakon osam godina i napravi kompletan cvijet, dodirijući pet puta Sunce, astrološki ona napravi pet Sindočkih ciklusa. Ovi ciklusi su vrlo bitni za spritualni rast svakog čovjeka u njegovoj ljubavi, koja ga može voditi korak bliže ka apsolutnoj ljubavi. Zato je bitna retrogradna Venera.

Ovo duže objašnjenje same uloge Venere u našim života je važno da znamo ukoliko želimo da se bavimo njenim retrogradnim hodom i pitanjima koje dobivam u vezi narednog razdoblja. Venera neće donijeti ljubav, ona će donijeti lekcije u vezi ljubavi, donijet će sve ono što nismo do sada naučili, da to ponovimo. Kad su planete retrogradne one nam ponovo donose ljude i događaje ili dešavanja koja treba ispraviti ili završimo. Retrogradan hod nikad neće donijeti nešto novo. I zapamtite u pitanju su odnosi. Uvijek će donijeti neku situaciju koja će biti prouzročena nerazriješenim odnosom.

Razdoblje tijekom konjukcije retrogradne Venere sa Suncem nam uvijek daje presjek vremena dokle smo mi došli u svom unutarnjem razvoju u smislu ljubavi. Koliko propuštamo svjetlosti u nas, koliko smo naučili da volimo, istinski, da budemo odani svom putu ka vječnom osjećaju ljubavi ka svemu. Također je bitno znati da ispratimo gdje kod nas pada u natalnoj karti upravo ova konjukcija Sunca i Venere, jer ona formira jedan osmogodišnji obrazac. Ovog puta 3.juna desiće se konjukcija Venere i Sunca na 13 stupnjeva Blizanaca. Ovaj stupanj je bitan i u uporednim horoskopima, ako pada na neku važnu točku, pa će izazovi ili dešavanja iz te kuće gdje pada ova konjukcija biti aktivirana.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK